Володимир Буряк пропонує підвищити заробітну плату працівникам дитячих садків

21.08.2019 15:50

Завершується підготовка запорізьких шкіл до нового навчального року. Один з таких учбових закладів – школа «Основа», розташована у Вознесенівському районі. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів у цій школі виїзну нараду. Також під час наради міський голова повідомив, що доручив підвищити заробітну плату у дошкільних закладах.

У Запоріжжі функціонує 118 шкіл. Цього навчального року до школи піде понад 67 тисяч учнів. З них наразі 7337 першокласників, хоча набір учнів до перших класів ще продовжуватиметься до початку навчального року. Головне завдання – створити належні умови як для навчання учнів, так і роботи вчителів.

Один з напрямків підготовки – виконання ремонтів у закладах освіти міста. Це стосується не лише поточних ремонтів, а й реконструкцій, капітальних ремонтів. Один з прикладів виконання робіт – школа «Основа».

- Завдання стояло так: завершити до нового навчального року всі роботи, щоб учбові заклади були готові до відкриття. На прикладі цієї школи пересвідчився, що завдання виконується. Завершено запланований ремонт класів. Підрядник до кінця серпня має закінчити ремонт коридору, - зазначив Володимир Буряк.

У 2019 році школі було повернено частину першого поверху. Раніше тут працювало відділення для комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Вознесенівського району. Але в липні завершилася реконструкція приміщень для оновленого відділення, і його було відкрито на проспекті Соборному, 182а. У результаті місто отримало сучасний центр для реабілітації дітей з інвалідністю, а звільнені приміщення вирішили повернути школі.

Зрозуміло, що ці приміщення потребували ремонту – для цього з бюджету міста було виділено близько 600 тисяч гривень. Вже закінчено ремонт класної кімнати для 1 класу, ресурсної кімнати, триває ремонт коридору.

У школі «Основа» навчаються 506 учнів. Функціонують 22 класи. У новому навчальному році буде відкрито 9 інклюзивних класів. Продовжать працювати 3 класи для дітей з затримками психічного розвитку.

- Вже багато років в «Основі» працюють класи з інклюзивною освітою. Приємно, що Запоріжжя за цим напрямком в Україні серед лідерів, - сказав Володимир Буряк.

Ще одне важливе питання – оплата праці вчителів та педагогічних працівників. У Запоріжжі вдалося зберегти виплату надбавок педагогічним працівникам за престижність професії, вислугу років. У той же час є необхідність підвищення посадових окладів у дошкільних закладах. Це стосується як педагогічних, так і технічних працівників.

- Дав доручення вивчити це питання. Сьогодні мені передадуть відповідні розрахунки. Спочатку ми хотіли збільшити заробітну платню на 10%, але, якщо це буде зроблено лише згідно з Постановою Кабінету Міністрів, то люди фактично не відчують суттєвих змін. Додаткові гроші з'їдять податки. Тому збільшувати треба хоча б ще на 15%. Розумію, що ці витрати ляжуть на місцеві бюджети, бо з державного бюджету фінансування не передбачається. Але ми маємо це зробити, бо людей, які працюють з дітьми, потрібно підтримувати, - заявив Володимир Буряк.