У Запоріжжі відзначили переможців футбольного турніру серед 9-річних

21.08.2019 18:00

Справжні футбольні баталії розгорілися на тренувальній базі ДЮСШ «Металург» починаючи з понеділка – 19 серпня. Участь у «Zaporizhzhya Cup - 2019» взяли 16 команд з різних куточків України. У їх складі змагалися приборкувачі шкіряного м’яча 2010 року народження.

За результатами змагань призові місця розподілилися таким чином: «золото» вибороли гравці ФК «Металлург» (м. Запоріжжя), «срібло» дісталося ФК «Славутич» (Запоріжжя), «бронза» - СК «Київ» (столиця).

Для нагородження команди вишикувалися в шеренгу на одному з футбольних полів по вулиці 12 Квітня. Відзнаки за підсумками змагань отримали й переможці у різних номінаціях – це кращі гравці, захисники, півзахисники, воротарі, нападники і тренери. Урочисту церемонію відвідав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Запоріжжя має славетну футбольну історію і традиції. Дуже багато наших вихованців грають за видатні клуби, збірну України. Саме тому ми приділяємо велику увагу розвитку дитячого спорту. Турнір добіг кінця. Це результат взаємодії згуртованої команди батьків, тренерів, спонсорів та міської ради. Я впевнений, що позитивні результати не забаряться – це суттєві кроки на шляху формування здорового способу життя й фізичного гарту всієї нації. Великий футбол – Чемпіонати світу, Ліги чемпіонів  - бере свій початок з таких ось змагань. Налаштовані проводити їх і надалі, аби якомога більше дітей мали змогу займатися спортом, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Для участі у протистоянні команди з’їхалися з 5 міст України – крім Запоріжжя, були представлені також Київ, Бровари, Нікополь, Мелітополь і Дніпро.

- Турнір видався дуже насиченим та цікавим. Діти отримали купу задоволення і позитивних емоцій. Встигли роззнайомитися і поспілкуватися між собою. Такого роду зустрічі слугують запорукою майбутнього успіху, бо дають можливість юним спортсменам відшліфувати власну майстерність, - розповів директор запорізької школи футболу «Металург» Дмитро Запороженко.

Футбольний турнір «Zaporizhzhya Cup» серед 9-річних гравців у Запоріжжі відбувся вперше, але організатори поставили собі за мету зробити його щорічним. Поганяти м’яча запланували вже під час осінніх канікул – наприкінці листопада. Очкують приїзду близько 30 команд-суперників з різних куточків нашої країни.