У Запоріжжі обговорили спільну роботу з Німецьким товариством міжнародного співробітництва в частині реалізації проектів Громадського бюджету

07.09.2017 13:40

6 вересня, в рамках наради з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» обговорювалося питання підтримки міської влади в реалізації проектів, обраних в рамках Громадської бюджету.

Як розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров, мета проекту «Громадський бюджет» - активізувати городян, залучити їх до життя міста.

- «Громадський бюджет» стартував в 2016 році, тоді на реалізацію проектів запорожців було виділено 5 млн. грн. Зараз йде стадія реалізації проектів, які стали переможцями, а також голосування за нові проекти. Вже зараз можна відзначити ті проблемні моменти, з якими міська влада зіткнулася на етапі реалізації. На участь в «Громадському бюджеті» подавалися як добре опрацьовані, повністю готові проекти, так і просто ідеї з цифрами. Тобто ми зіткнулися з тим, що на етапі відбору проектів для голосування необхідно встановити жорсткі критерії реальності реалізації проекту. Оскільки розрахунки, які представляють конкурсанти, найчастіше не відповідають дійсності, або не враховують норм і стандартів, які прописані для проведення робіт. Це істотно гальмує реалізацію дійсно хороших і важливих для міста ідей, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Представники Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fьr Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» запропонували організувати ряд освітніх заходів, спрямованих на навчання проектному менеджменту, щоб в подальшому вдосконалити грамотність складання проектів для «Громадського бюджету» і прискорити їх реалізацію.

Нагадаємо, що з 1 вересня в Запоріжжі проходить голосування за проекти Громадської бюджету, які будуть реалізовані в 2018 році. Проголосувати може кожен житель Запоріжжя. Зробити це можна в пунктах голосування або через Інтернет на офіційному порталі Громадської бюджету (http://gb.meriazp.gov.ua). Пункти для голосування будуть розміщені в будівлі Запорізької міської ради (пр. Соборний, 206, 1 поверх, кабінет 114, управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради) та в приміщеннях районних адміністрацій Запорізької міської ради в робочий час.