В Шевченківському районі обговорили методи боротьби з наркотиками

22.08.2019 10:25

21 серпня в районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району проведена розширена нарада з питань протидії наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

У засідання взяли участь голова районної адміністрації Федір Маєр, представники Національної поліції, освітніх закладів та закладів охорони здоров’я району, а також підприємств, установ, організацій, підприємців, представників державних структур, правоохоронних органів, керівників ОСББ, ЖБК, квартальних та вуличних комітетів.

Старший уповноважений сектору кримінальної поліції Владислав Бодня акцентував увагу присутніх на тому, що з лютого 2019 року в Шевченківському районі створено робочу групу з протидії наркозлочинності. За час роботи групи зареєстровано та задокументовано 24 кримінальних проваджень за скоєння злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, 20 з них направлено до Шевченківського районного суду для притягнення осіб до відповідальності, за 4 кримінальними впровадженнями планується повідомлення про підозру та направлення до суду.

Підводячи підсумки наради Федір Маєр підкреслив, що ця проблема не повинна залишитись тільки в цьому залі, її мають обговорити в кожній родині, в кожному колективі. Голова районної адміністрації зазначив, що робота з відстежування та контролю різних месенджерів з розповсюдження наркотиків та профілактичні рейди в районі триватимуть і надалі. Керівникам підприємств, організацій, установ різних форм власності (ОСББ, ЖБК, квартальні комітети, громадські організації) надано доручення активізувати роз’яснювальну роботу серед дорослого населення з питання протидії поширенню наркоманії, виявляти та своєчасно знищувати рекламні графічні зображення та написи на об’єктах благоустрою.