Володимир Буряк домовився про організацію річкових перевезень

22.08.2019 11:20

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк досяг домовленості з керівництвом «Адміністрації річкових портів» про організацію рейсів річкового транспорту, щоб запоріжці могли вранці та ввечері потрапити з одного берега Дніпра на інший. Це стало результатом зустрічі, яка відбулась сьогодні у міськвиконкомі.

У середу, 21 серпня, міський голова Володимир Буряк провів нараду з питань ремонту дороги на греблі «Дніпрогесу» та організації руху транспорту у період виконання робіт. Під час неї Володимир Буряк повідомив, що планує провести переговори з приводу організації річкових перевезень між правим та лівим берегами Дніпра, у першу чергу у години пік. Сьогодні така зустріч відбулася.

Міський голова Володимир Буряк обговорив з начальником представництва «Адміністрації річкових портів» у Запоріжжі Павлом Власенком питання організації таких перевезень. Вдалося досягти домовленості, що це буде зроблено. Тепер справа за профільними службами, які мають вирішити технічні та організаційні питання.

- Плануємо, що вранці буде здійснюватись рейс катерами з правого берега до Річкового порту. Ввечері – у протилежному напрямку. Для цього розглянемо можливість зміни вечірнього графіку катерів, які перевозять дачників, - зазначив Володимир Буряк.

Сьогодні управління з питань транспортного забезпечення має відпрацювати з «Адміністрацією річкових портів» всі технічні питання. У тому числі й стосовно внесення змін до договору на перевезення пасажирів, який укладено між містом та річковиками. Відповідне рішення планується затвердити на засіданні виконавчого комітету. На сесії міської ради – виділити кошти на компенсацію перевезення пасажирів.

- Місто візьме на себе всі витрати на перевезення пасажирів. Запоріжці зможуть користуватися катерами безкоштовно. Розраховуємо, що річковий маршрут почне працювати вже у серпні. Але для цього необхідно вирішити ще низку питань, - заявив Володимир Буряк.

Павло Власенко запевнив, що представництво «Адміністрації річкових портів» готове організувати роботу таких рейсів. За словами міського голови, також розглядатиметься можливість залучення приватних річкових перевізників.

Про дату початку роботи річкового маршруту, час відправлення буде повідомлено додатково.

Міський голова прокоментував досягнуті домовленості на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».