У Запоріжжі розпочалися святкові заходи до Дня Незалежності

22.08.2019 14:10

Урочисте покладання квітів з нагоди 28-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора відбулося сьогодні біля погруддя Т. Г. Шевченка в однойменному районі міста. У церемонії взяли участь представники обласної та міської влади – зокрема секретар Запорізької міськради Руслан Пидорич та керуючий справами виконкому міськради Роман Омельянович.

Головне державне свято відзначатиметься вже цієї суботи – 24 серпня. Саме цього дня у 1991 році було прийнято Акт проголошення незалежності України, що символізує волелюбність та єдність нації, її віру і незламність духу.

- Це визначна й хвилююча історична подія, до якої ми йшли не один десяток років. За період незалежності було багато чого зроблено й досягнуто значного прогресу. Починання продовжуватимемо. Я вірю в те, що наша Україна в майбутньому стане успішною європейською державою з розвиненим промисловим потенціалом і високим рівнем добробуту громадян, - зазначив секретар Запорізької міської ради Руслан Пидорич.

Хвилиною мовчання присутні згадали загиблих за волю України. Перед учасниками мітингу виступили духовий оркестр та вихованці творчих гуртків. Наостанок поклали корзини квітів патріотичних кольорів, оздоблені стрічками, до погруддя Кобзаря.