У Заводському районі зафарбовують рекламу наркотиків

23.08.2019 09:50

Акція-квест зі знешкодження наркоадрес в межах території набирає обертів. Працівники КП «Запоріжремсервіс» видаляють вбивчу рекламу з фасадів багатоповерхівок, що перебувають в управлінні компанії. Озброївшись пензлями і фарбами, попрацювали зокрема за адресою Компресорна, 35.

З вересня такі рейди планують влаштовувати щотижня – коли життя місцевих мешканців ввійде у звичну колію після літніх канікул і сезону відпусток. Адже протидія поширенню наркотичних і психотропних речовин потребує спільних зусиль, зазначає голова Заводської райадміністрації Андрій Баєв.

- Це системна і виважена робота. Є домовленість із нашими палацами культури, загальноосвітніми й спортивними школами, а також громадськими активістами – особлива подяка ГО «Тверезі подвір’я». З вересня плануємо розшири коло залучених до організації й проведення акції осіб. Хочу звернутися до всіх із закликом не бути байдужими і пасивними. У разі виявлення подібних написів повідомляти до райадміністрацїі. Ми обов’язково відреагуємо і знищимо їх. Якщо ж вдасться натрапити на закладників - діяти за тим же принципом - фотографувати і передавати інформацію нам, чи звертатися до райвідділу поліції, - додав Андрій Баєв.

Працівники КП «Запоріжремсервіс» щодня знешкоджують до 15 вбивчих адрес. Попередньо влаштовують оглядини й обстеження фасадів - у районі обслуговують 415 багатоповерхівок.

- Замальовуємо стіни фарбою в тон цегли. Складається враження, що напис просто стерли гумкою – під нанесеним шаром не залишається й сліду від шифрів продажу наркотичних засобів у мережі Інтернет, - розповіла менеджерка групи будинків КП «Запоріжремсервіс» Наталя Рябко.

Найближчим часом у районі планують розгорнути справжню інформаційну кампанію – залучити медичних фахівців і правознавців. Такою потужною командою навідуватимуться до учнів шкіл – під час виховних годин розповідатимуть про шкоду наркотиків для здоров’я й відповідальність за їх поширення.