Володимиру Буряку вдалося погодити у Мінфіні важливий для міста проєкт

23.08.2019 09:15

Запоріжжя зможе термомодернізувати кілька десятків шкіл та медичних закладів. Кошти надасть Європейський інвестиційний банк. Міністерство фінансів погодило всі необхідні документи для підписання відповідної угоди між містом та банком. Це стало одним з результатів зустрічей, які в останній час міський голова Володимир Буряк проводив у Києві.

Минулого тижня міський голова Володимир Буряк взяв участь у зустрічі, яка відбулась в Офісі Президента України, також проводив переговори з керівництвом Міністерства фінансів України. Обговорювались питання залучення фінансування для низки масштабних запорізьких проєктів. У тому числі й у сфері термомодернізації. Ця робота вже принесла результати.

Запоріжжя отримало погодження у Міністерстві фінансів для підписання угоди з Європейським інвестиційним банком. У результаті місто матиме можливість отримати під державні гарантії понад 15 мільйонів євро на вигідних умовах.

Ці кошти будуть спрямовані на комплексну термомодернізацію бюджетних об’єктів – кількох десятків шкіл, медичних закладів. Проєктом передбачається модернізація систем опалення, встановлення енергоефективних вікон, утеплення зовнішніх стін будівель, підвального перекриття, даху та модернізація системи вентиляції тощо у цих будівлях бюджетної сфери. У подальшому це дозволить зменшити бюджетні витрати на опалення цих об’єктів.