Пам'ятник загиблим в Афганістані відремонтують у вересні

07.09.2017 14:40

Триває ремонт пам'ятника воїнам, загиблим в Афганістані та локальних війнах за кордоном, розташованого в парку Трудової Слави. Про хід виконання робіт підрядники сьогодні доповіли міському голові Володимиру Буряку під час наради на території парку Трудової Слави.

Відзначимо, в ході ремонту, за пропозицією представників громадських організацій учасників війни в Афганістані, було вирішено зменшити постамент в основі пам'ятника, щоб збільшити місце для проведення масових заходів, замінити плитку на постаменті і реставрувати скульптуру пам'ятника.

На сьогодні триває укладання плитки біля пам'ятника, впорядковується зелена зона, вирівнюються стели з заміною табличок на них, встановлюється додаткове освітлення і так далі. Також починається вкладання нової плитки в основі пам'ятника. Роботи планується завершити у вересні.

Також вже підготовлена основа для встановлення пам'ятника Леоніду Жаботинському, який з'явиться на вході в парк Трудової Слави. Представники районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району та підрядники відзначають, що проектний термін завершення робіт тут 7 жовтня. Залишилося тільки встановити пам'ятник і вкласти біля нього плитку.

Однак тепер все залежить від термінів виготовлення і доставки самого пам'ятника. На жаль, це може зайняти більше місяця, хоча пам'ятник видатному спортсмену був би хорошим подарунком запоріжцям до Дня міста.

- У вересні ми завершимо ремонт пам'ятника воїнам, загиблим в Афганістані та інших локальних війнах за кордоном. Також підготовлено базис для установки пам'ятника видатному запоріжцю Леоніду Жаботинському. Це конкретні кроки для подальшого розвитку парку Трудової Слави, благоустрою знакових для багатьох запоріжців місць, - зазначив Володимир Буряк.