Запорізьких дітей навчають кіномистецтву та відеоблогінгу

23.08.2019 17:20

У Запорізькому кінотеатрі ім. Довженка працює кіношкола Vertical, яка протягом 10 днів навчає молодь міста основам відео- та кіномистецтва. Наступний етап проекту - проведення однойменного конкурсу, в якому можуть взяти участь всі юні кіномани. Сьогодні учнів школи відвідали представники міської влади.

Освітній кінокурс Vertical - це творча майстерня, де молодь Запоріжжя може познайомитися зі світом кінематографа. Він проходить в місті вперше. Головна мета - дати можливість розвитку тим підліткам, які цікавляться процесом створення відеоконтенту і фільмів. Курс стартував 15 серпня - протягом десяти днів професіонали проводять для 27 учнів майстер-класи з операторського та акторського мистецтва, відеоблогінгу, з режисури та монтажу.

- Я вважаю, що проведення подібних навчальних курсів - це дуже важливо. Ми бачимо, наскільки молодь цікавиться майстер-класами, спілкуванням з професіоналами кінематографа. За час роботи школи діти згуртувалися, навчилися новому, у них вже навіть є певне бачення про те, які ролики вони хочуть зняти. Дехто з учнів навіть визначився, якій професії в майбутньому хоче себе присвятити, - розповіла директор кінотеатру ім. Довженка Марина Кудерчук.

Сьогодні до учасників кіношколи приїхали представники міської влади. Вони привезли з собою грамоти за активну участь у культурному житті міста і за розвиток запорізького кіномистецтва.

- Молодці всі, хто взяв участь. Ми завжди за те, щоб наша молодь розвивалася, навчалася і йшла в ногу з часом. У вас є можливість слухати майстер-класи від людей, які багато чого досягли в кінематографії. Переймайте їхній досвід, надихайтеся і створюйте нові відеошедеври, - звернувся до присутніх заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Наступний етап проєкту Vertical - проведення конкурсу, в якому можуть взяти участь діти і молодь не лише з Запоріжжя, а й з усієї України. Головне завдання конкурсу - зняти 5-7-хвилинний ролик, в якому потрібно розповісти, яким автор бачить своє майбутнє. Кращі ролики покажуть на запорізькому фестивалі ZIF, який відбудеться 22 вересня.