За новими партами: запорізькі школи готуються до старту занять

23.08.2019 17:37

Вже майже за тиждень у шкільних коридорах і класах знову лунатимуть дитячі голоси. А поки у спорожнілих приміщеннях тривають останні приготування до 1 вересня. У ЗОШ № 88, що у Комунарському районі, проведено ремонт – будівля зазнала багатьох перетворень. Результат перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Змін заклад набув зсередини – приведені до ладу перший і другий поверхи, частково відремонтована покрівля. Облаштована також їдальня, санвузли. На 100% зустріти учнів готові й класні кімнати.

- У нас попереду перше вересня, тому ми продовжуємо інспектувати готовність шкіл і класів до початку занять. Сьогодні побували у Комунарському районі – 17 навчальних закладів тут готові прийняти понад тисячу першачків. До ЗОШ № 88 вже завезені меблі. Решту шкіл так само укомплектуємо до 27 серпня. Кабінети для занять учнів початкової ланки обладнані ноутбуками. Виконаний ремонт будівель – полагоджені стелі й підлоги. Цього року ми передбачили кошти у місцевому бюджеті на приведення до ладу 45 таких класів – з числа тих, які перебували у найгіршому стані. Це розвантаження фінансове для наших батьків. Продовжувати починання слід поступово, систематично, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У планах на майбутнє – заміна вікон у навчальних закладах та приведення до належного естетичного вигляду решти приміщень, крім навчальних кімнат. Також ремонт комунікацій – опалення, водопостачання та мереж освітлення. Додаткової уваги потребує й асфальтове покриття на подвір’ях, яке було вкладене років 20-30 тому.

Якщо ж говорити про наповнення класів, мати під рукою педагоги мають дидактичний матеріал, інтерактивні дошки та цифрове обладнання – зокрема, вже згадані ноутбуки.