Володимир Буряк та Олег Скрипка обговорили новий формат святкування Дня міста

23.08.2019 18:38

Провести Покровський ярмарок на острові Хортиця, змінивши його формат. Саме таку ідею цього року запропонував міський голова Володимир Буряк. Для того щоб обговорити всі аспекти святкування до Запоріжжя запросили відомого всій Україні виконавця – Олега Скрипку.

Традиційно у першій половині жовтня Запоріжжя відзначає День міста та проводить Покровський ярмарок на Набережній магістралі. Цього року Володимир Буряк запропонував змінити формат святкування. Саме це питання міський голова сьогодні обговорив на острові Хортиця з відомим українським виконавцем Олегом Скрипкою.

- Мені вже давно хотілося перенести Покровський ярмарок з Набережної магістралі в інше місце. Зробити більш стилізовано, тематично. Ярмарку, яка буде присвячена Запоріжжю, запорозьким козакам. Сьогодні ми провели нараду, обговорили локації оновленого ярмарку. Переконаний, що Олегу Скрипці сподобались наші пропозиції, він із задоволенням візьме участь у нашому ярмарку, - сказав Володимир Буряк.

Святкування на острові Хортиця планується провести напередодні свята Покрови. Більш детально про план заходу та його учасників буде повідомлено пізніше. Але вже зараз можна сказати, що Покровський ярмарок на острові Хортиця нараховуватиме кілька головних локацій.

Серед них «Козацьке коло», оглядовий майданчик та територія біля Музею історії запорозького козацтва, історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» та територія поблизу нього.

Буде встановлено кілька сцен на яких виступатимуть виконавці та творчі колективи, організують козацьку ярмарку, виставки робіт народних майстрів. Планується запросити реконструкторів козацького періоду історії України. Передбачена різноманітна культурна програма. На ярмарок запросять народних майстрів з усієї України. Матимуть можливість запоріжці і перекусити.

Родзинкою свята стане перетворення цієї частини острова Хортиця виключно у пішохідну зону. Передбачать можливість для паркування автомобілів на дорозі, яка йде через острів Хортиця. Також на період ярмарку будуть організовані автобусні маршрути, які з’єднають місто з територією Національного заповідника «Хортиця».

- Переконалися, що ця територія підходить для проведення Покровського ярмарку. Хотілося щоб це було по справжньому яскраве дійство. Хочу також запросити на наш ярмарок народних майстрів з усієї України, - зазначив Володимир Буряк.

Під час наради Олег Скрипка вніс низку власних пропозицій щодо організації запорізького свята. Зокрема стосовно місця розміщення сцени на «Козацькому колі», використання оглядового майданчика Музею історії запорозького козацтва, врахування козацьких традицій під час святкування та багато іншого.

Міський голова Володимир Буряк висловив впевненість, що талант Олега Скрипки допоможе в організації по-справжньому яскравого свята. Сам же артист вважає, що головне не талант, а бажання щось зробити.

- Талант це не головне. Головне щоб було бажання щось зробити. А таке бажання дійсно є, - сказав Олег Скрипка.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».