У Запоріжжі День Незалежності відзначили співочим флешмобом

24.08.2019 12:44

#ЗаспіваємоГімнРазом – під такою назвою на Майдані Героїв пройшла акція з нагоди 28-ї річниці Незалежності України. Вказали тональність й задали тон багатоголосому, гуртовому співу солісти місцевих творчих колективів. Приєдналися й представники міської, обласної влади, військовослужбовці Збройних Сил, Національної Гвардії та всі охочі.

День Незалежності вся країна святкує 24 серпня. Цього дня 1991 року на політичній мапі світу постала нова суверенна держава – Україна. Одним з головних символів, що ідентифікує земляків на міжнародних зібраннях, форумах і спортивних змаганнях, став Гімн - затверджений Конституцією 1996 року. Слова «Ще не вмерла… » написав Павло Чубинський на музику Михайла Вербицького.

До урочистого мітингу, а за сумісництвом й флешмобу, приєднався керуючий справам виконкому Запорізької міської ради Роман Омелянович.

- Від самого ранку у місті панує атмосфера піднесеного настрою, бо сьогодні всі українці святкують День Незалежності. Це подія, які відлунює у серці кожного гордістю за рідну землю. Сьогодні на Майдан Героїв запоріжці прийшли цілими родинами – усміхнені та сповнені вірою у ліпше майбутнє. Всі разом виконали державний Гімн – як символ єдності, самобутності та свободи всього народу, - зазначив Роман Омельянович.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять всіх борців за незалежність – серед них і Герої Небесної Сотні та загиблі на Сході країни у боротьбі з агресором. Пролунали сто ударів дзвона, як сто ударів серця кожного з полеглих. На останок поклали квіти до знаку Героям Революції Гідності.