Запоріжці з розмахом відзначили День Незалежності

27.08.2019 17:12

Святкові заходи 24 серпня розпочалися о 9.00 і тривали до 22.00. Центральним проспектом міста зранку пройшла традиційна хода, на Майдані Героїв (перед будівлею ЗОДА) відбувся урочистий мітинг. Вже ввечері містяни запалювали на концерті місцевих і запрошених українських зірок на новій локації - парку відпочинку «Дубовий гай».

Кілька тисяч містян долучилися до урочистої ходи з нагоди Дня Незалежності. Очолили колону батьки загиблих українських військових і ветерани війни на Донбасі. Стартувала акція від бульвару Шевченка. Учасники пройшли до Майдану Героїв, де й відбувся урочистий мітинг.

Цього року формат заходу змінили – на співочий флешмоб під назвою #ЗаспіваємоГімнРазом. Задали тональність гуртовому співу солісти місцевих творчих колективів. Приєдналися й представники міської та обласної влади, військовослужбовці Збройних Сил, Національної Гвардії та всі охочі.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять всіх борців за незалежність – серед них і Герої Небесної Сотні та загиблі на Сході країни. Пролунали сто ударів дзвона, як сто ударів серця кожного з полеглих. Наостанок поклали квіти до знаку Героям Революції Гідності.

Вже починаючи з 13.00, у «Дубовому гаю» мешканці та гості міста мали змогу взяти участь у різного роду майстер-класах. Зокрема, поласувати смаколиками і навчитися секретам їх приготування. Відбулися й видовищні боксерські поєдинки, безкоштовні прогулянки на каяках та драгонботі.

Від полудня розпочалися виступи творчих колективів міста та області. Свою мистецьку програму представили міські палаци культури «Титан» та «Орбіта», дитячі колективи та юні артисти закладів культури із Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей. Кружляли у вальсі учасники школи танцю «Ритми молодості» палацу культури «Титан» під супровід естрадно-духового оркестру муніципального Театру танцю.

Вечірню програму на головній сцені відкрили солісти народної творчої студії «Агt-Style», потішили глядачів виступами й відомі гурти «Декаданc», «Франко», «Тhe Vagis Band». Фінальним акордом святкування став виступ хедлайнера - популярної української співачки ТАYANNA та яскравий фейєрверк.