З 28 серпня в Запоріжжі будуть здійснюватися безкоштовні річкові перевезення

27.08.2019 15:25

Так, вже з завтрашнього дня теплоходи безкоштовно перевозитимуть запоріжців з правого на лівий берег та у зворотному напрямку. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Транспорт, розрахований на 200 сидячих місць, курсуватиме щодня, з понеділка по п’ятницю. Відправлення з лівого та правого берегів відбуватиметься зранку та ввечері.

0 6.20 рейс стартуватиме з причалу лівого берега (Річковий порт), о 6.40 прибуватиме до правого (Правобережний причал). Звідти у зворотному напрямку відходитиме о 6.50, прибуття до лівого берега - о 7.10. Вечірній маршрут стартуватиме також з лівого берега - о 17.30. До причалу правого берега теплохід прибуватиме о 17.50. Звідти в зворотному напрямку річковий транспорт відправлятиметься о 18.00. Прибуття до лівого берега - о 18.20.

Задля зручності пасажирів був відновлений Правобережний причал. Протягом 4-х днів комунальники проводили тут прибирання та необхідні ремонтні роботи. Підвозити та вивозити людей до причалів будуть тролейбуси № 3, 8, 11, 17. Також буде задіяний 29-й автобусний маршрут.

- У зв’язку з проведенням ремонту на греблі та, як наслідок, численними заторами, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк доручив нашому управлінню розробити систему безкоштовних річкових перевезень для жителів Запоріжжя, як альтернативний варіант для сполучення правого берега з лівим. У нас вже курсував транспорт, який довозив запоріжців до їх садово-городніх ділянок, відтепер ми рейси розширили. Перше перевезення відбудеться вже завтра, надалі ми будемо аналізувати роботу транспорту, попит на нього, і в разі потреби, додамо ще один катер, - зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.