Запоріжжя готується до масштабного музичного фесту

27.08.2019 17:40

«Khortytsia Freedom - 2019» цьогоріч триватиме 31 серпня і 1 вересня у парку Металургів ім. В. Сацького на площі біля планетарію. «Родзинка» заходу –Wake Up Stage. Саме на цю сцену з-поміж трьох заявлених вийдуть гурти та виконавці, які пройшли попередній відбір партнерів заходу –«Radio Necessity» - і набрали необхідну кількість голосів.

Музика українських виконавців лунатиме також з локацій Freedom Stage та Ethno Stage.

Вже складений лайн-ап заходу – тобто список артистів, які мають взяти участь у концертах. Їх організатори налічили 35 – це близько 18 виступів щодня на кожній сцені. Серед них: KARNA, Alyona Alyona, Green Grey, MOTANKA, EPOLETS, YUKO, Був’є, Folknery, Pianoбой, Дмитро Шуров, Чумацький Шлях, КОРАЛЛІ, Zapaska, Один в каное, Кімната Гретхен, Роялькіт, Арсен Мірзоян, MamaRika, Hudaki Village Band, Mad Heads, KAZKA та ін.

Проводить фестиваль департамент культури і туризму Запорізької міської ради за підтримки ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій», генеральний партнер – ПАТ «Запоріжсталь». Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, цього разу захід відбудеться в оновленому й вдосконаленому форматі.

- Літо минає і передає календарну естафету осені. Втім, це не привід для смутку чи поганого настрою, навпаки - можливість вирушити за музикою і драйвом на фестиваль «Khortytsia Freedom-2019». Захід відбудеться вже цими вихідними в парку Металургів на площі перед Палацом дитячої та юнацької творчості. Це можливість знайомства з творчістю гуртів, відомих за позиціями у музичних чартах телеканалів і радіостанцій. Їх треки додаємо до плейлистів у власних гаджетах. Водночас це захід, який запалює нові зірки. Бачимо, що він набуває не тільки розважального, а й сімейного формату, бо є можливість відпочити всією родиною – влаштувати вікенд на зеленій галявині, звідки відкривається гарний краєвид. Поруч діятимуть фудкорти – це зони зі смачною їжею, а також KIDS-ZONE. Тож, закликаю всіх приєднуватись, запрошувати з собою друзів та рідних, - сказав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Вхід на захід вільний. Цього року очікувана кількість гостей – 50 000 осіб – це не лише запоріжці, але й жителі Києва та Київської області, Дніпра, Харкова, Одеси, Львова, Сум, Херсона, Івано-Франківська, Кривого Рога, Тернополя, Черкас, Кременчука, Луцька, а також райцентрів нашого регіону. На них чекатимуть комфортні зони для відпочинку та розваг.

Крім того, діятиме локація, де будуть представлені більш ніж 20 громадських організацій з різних куточків України. Всі матимуть змогу зарекомендувати себе і поділитися власними напрацюваннями з усіма охочими, - зазначила керівниця ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій» Ірайсат Магомедалієва.

Рух громадського транспорту на час проведення концертів буде подовжено до опівночі. За порядком пильнуватимуть патрульні, бійці ДСНС та медики "швидкої". 

На відвідувачів чекають екскурсійні пропозиції від Туристичного Інформаційного Центру. Їх закликають завчасно подбати про місце паркування автівок, щоб не завдавати нікому зайвих незручностей, - розповіла заступниця директора-начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міськради Катерина Сімонова.