Катер, що безкоштовно перевозитиме запоріжців через Дніпро, здійснив свій перший рейс

28.08.2019 10:06

Відсьогодні такі перевезення стануть регулярними. Двічі на день, з понеділка по п’ятницю, пасажирський катер перевозитиме запоріжців з лівого на правий берег і у зворотному напрямку.

Такі рейси мають стати альтернативною можливістю для запоріжців уникнути ранкових та вечірніх заторів, які виникають через ремонт греблі. Аби запустити у роботу додаткові рейси, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк особисто зустрічався та вів перемовини з представниками річкових перевезень. 

Фінансуватимуться перевезення з міського бюджету, тож проїзд для запоріжців буде безкоштовним. Поки що за вказаним маршрутом курсує один пасажирський катер «М. Римський-Корсаков», розрахований на 200 сидячих місць. У разі потреби та за великого попиту на перевезення до роботи залучать ще один такий катер - «ОМ-29». Дістатися до точок відправки катерів можна тролейбусами № 3, 8, 11,17 і 29-м автобусом.

Нагадаємо, о 6.20 рейс стартує з причалу лівого берегу, о 6.40 прибуватиме до правого. Звідти у зворотному напрямку відходить о 6.50, прибуття до лівого берега о 7.10. Вечірній маршрут стартуватиме також з лівого берега о 17.30. До правобережного причалу катер прибуватиме о 17.50. Звідси у зворотному напрямку річковий транспорт вирушатиме о 18.00. Прибуття до лівого берега о 18.20.

- Наші катери курсують річкою ще з весни, возять запоріжців до їх садово-городніх ділянок. Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк поставив перед нами завдання максимально використати цей ресурс, аби була можливість для людей дістатися до роботи чи дому, уникнувши заторів. Тож було прийняте рішення організувати додаткові безкоштовні рейси. Сьогодні ми бачимо - людей не так багато, але просто ще не всі знають про ці перевезення. Наразі ми продовжуємо інформаційну роботу, і впевнений - наступними днями бажаючих буде більше. Також на цьому тижні міський голова спілкуватиметься з керівництвом Запорізької дирекції залізничних перевезень, обговорюватимуть можливість організації в години пік додаткових рейсів електричок, які з'єднують Хортицький район з центром міста, - розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Зазначимо, задля зручності жителів у рекордно короткі терміни було відновлено та приведено до належного стану правобережний причал. У подальшому ним зможуть користуватися і приватні річкові судна, які здійснюватимуть туристичні перевезення Дніпром для жителів та гостей міста.