В Олександрівському районі Запоріжжя косять карантинні рослини

28.08.2019 14:41

У Запоріжжі продовжується боротьба комунальних служб з карантинними рослинами. Так, в Олександрівському районі сьогодні проходить покіс по вулиці Козачій. Представники підрядної організації опрацьовують близько 2 га території біля парку Перемоги.

Узбіччя вздовж вулиці Козачої біля парку Перемоги не знаходиться на балансі будь-якого комунального чи приватного підприємства. Районна влада називає такі території «білими плямами», за якими також потрібен догляд.

Цього року з бюджету міста на благоустрій цих об’єктів в Олександрівському районі виділено близько 300 тис. грн. Для утримання таких територій через тендерну процедуру наймають підрядні організації. За сезон всі «білі плями» району прибирають від карантинних рослин у середньому 3-5 разів. Найпоширеніший спосіб боротьби – покіс.

- Працюємо по заявках служби 15-80, після обходів територій, а також за заявками, яні надходять на інтернет-сторінку районної адміністрації. Всі звернення місцевих жителів опрацьовуються – на сьогодні розглянули всі надіслані заявки. Приділяємо особливу увагу покосу амброзії, адже її необхідно скошувати до періоду формування та розповсюдження насіння, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Загалом з карантинними рослинами, зокрема амброзією, у місті борються трьома способами – покіс, хімічна обробка та фітоценоз. Кожен з цих методів дозволяє знищити шкідливу рослину або попередити її цвітіння.