Володимир Буряк повідомив про підвищення заробітної плати у дитячих садках та відділеннях реабілітації дітей з інвалідністю

28.08.2019 15:47

У Запоріжжі підвищать заробітну плату працівникам дошкільних навчальних закладів. За дорученням міського голови Володимира Буряка відповідний проект рішення винесено на розгляд сьогоднішньої сесії міської ради. Підвищення торкнеться не лише педагогів, а й інших працівників дитячих садків. На початку сесії міський голова висловив впевненість, що відповідне рішення буде прийняте.

З 1 вересня згідно з Постановою Кабінету міністрів України має бути на 10% підвищена заробітна плата педагогам дошкільних закладів. Однак після вивчення ситуації міський голова Володимир Буряк доручив знайти можливість підвищити заробітну плату й іншим працівникам дошкільних навчальних закладів.

- Є постанова Кабміну про підвищення зарплати лише педагогічним працівникам дитячих садків. Однак я вважаю неправильним підвищувати заробітну плату лише їм. Не можна забувати і про інших працівників. Так, це додаткове навантаження на бюджет міста, адже підвищення проводитиметься за рахунок міських коштів. Загалом на це додатково потрібно 21 млн грн. Але вже з вересня працівники дитсадків отримуватимуть підвищену заробітну плату, - сказав Володимир Буряк.

Також буде прийняте рішення про виплату щомісячних премій працівникам відділень соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Для цього потрібно 970 тис. грн. Підготувати рішення для розгляду сесії міський голова доручив у липні поточного року. Володимир Буряк наголосив, що таке рішення необхідне, адже у відділеннях реабілітації працюють з дітьми, отримуючи при цьому невелику заробітну плату. Виплани розпочнуть вже у вересны.