Новий термінал запорізького аеропорту набуває європейського вигляду

29.08.2019 10:04

Новий термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» продовжує змінюватися. Розпочалося зовнішнє оформлення фасаду. Підрядники монтують спеціальні панелі чорного та білого кольорів. Це надає терміналу ще більш сучасного вигляду. Виконання робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Будівництво нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту все ближче до завершення. Роботи на об’єкті активізувалися. Тривають внутрішні оздоблювальні роботи. Розпочато монтаж зовнішніх панелей фасаду. У результаті термінал поступово набуває остаточного зовнішнього вигляду. Будівництво продовжує контролювати міський голова Володимир Буряк. Підрядники запевняють, що сьогодні є всі можливості завершити об’єкт у поточному році.

- На деякий час графік робіт дещо змістився, але для цього були об’єктивні причини, пов’язані з фінансуванням. Хочу подякувати представникам Офісу Президента України, які допомогли нам вирішити низку бюрократичних питань. Це дозволило активізувати роботи. За словами підрядника, є всі можливості завершити будівництво у 2019 році, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова перевірив, як іде будівництво терміналу. Одне з важливих питань – надходження обладнання. На сьогодні вже отримано 80% всього необхідного. Також триває облаштування прилеглої території.

- Вийшли на фінішну пряму будівництва. Вже надійшло 80% обладнання. Розпочато його монтаж. Зокрема надійшло і обладнання для багажного відділення, яке з повним правом можна назвати «серцем» терміналу, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що введення в дію нового терміналу дозволить у подальшому відкрити додаткові авіаційні рейси та напрямки, збільшити кількість пасажирів.