Володимир Буряк вручив освітянам нагороди перед початком нового навчального року

30.08.2019 11:27

Запорізькі педагоги обговорили плани на новий навчальний рік, готовність учбових закладів до початку роботи, продовження реформування галузі освіти. Ці та інші питання обговорювалися під час наради, яка сьогодні пройшла у кіноконцертному залі ім. Довженка. У заході взяв участь міський голова Володимир Буряк.

2 вересня у запорізьких школах пролунає перший дзвоник. Традиційно напередодні початку навчального року сьогодні пройшла серпнева нарада керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти м. Запоріжжя. Освітяни зібралися підбити підсумки минулого навчального року, обговорити плани на навчальний рік 2019-2020.

До представників галузі освіти звернувся міський голова. Володимир Буряк відзначив, що місцева влада приділяє значну увагу розвитку освіти. Обсяги фінансування по Запоріжжю у поточному році склали близько 2,2 мільярда гривень. Це не лише кошти державних субвенцій, а й гроші з бюджету міста. Проте галузь розвивається перш за все завдяки праці освітян, кожен з яких робить свій власний внесок у це.

- За кілька днів розпочнеться новий навчальний рік. Це непересічна подія для всього міста. Для вас це нові учні, можливість досягти нових звершень. Щодо сьогоднішньої наради головне, щоб вона принесла практичні результати, спрямовані на розвиток освітньої галузі у Запоріжжі. Було піднято конкретні питання, щоб ми змогли їх вирішити спільними зусиллями, - зазначив Володимир Буряк.

Цього навчального року до школи у Запоріжжі піде понад 67 тисяч дітей. З них більше 7 тисяч першокласників. До початку року були проведені ремонти в навчальних закладах. Продовжується робота над скороченням черги до дошкільних закладів. У 5 районах черга вже ліквідована. Найближчим часом після реконструкції відновлять роботу ще 2 дитячих садки. Підвищать і заробітну плату працівникам дошкільних закладів.

- З 1 вересня на 10% буде підвищено заробітну плату всім працівникам дитячих садків. Згідно з Постановою Кабміну підвищення мало торкнутися лише педагогічних працівників дитсадків, але, вважаю, обмежитися лише цим неправильно. Тому на сесії міської ради прийняли рішення, що заробітна плата зросте у всіх працівників дошкільних закладів, - сказав Володимир Буряк.

Підвищення буде профінансоване за рахунок коштів бюджету міста. Так само як і виплата щомісячних підвищених премій працівникам відділень реабілітації дітей з інвалідністю.

На завершення Володимир Буряк привітав працівників освіти з початком нового навчального року. Відбулось нагородження педагогів та колективів шкіл, учні яких досягли найбільших успіхів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, олімпіад та конкурсу творчих робіт МАН.