У Вознесенівському районі Запоріжжя дитяча та доросла стоматології працюватимуть в одній будівлі

30.08.2019 16:49

У будівлі КНП «Стоматологічна поліклініка № 1» за адресою вул. Сєдова, 10 набирає обертів капітальний ремонт цокольного поверху. Це дозволить змінити «прописку» дитячій міській стоматполіклініці, що нині приймає маленьких пацієнтів по вул. Кам’яногірській, 5.

Комунальне неприбуткове підприємство «Стоматологічна поліклініка № 1» цьогоріч у квітні було створене шляхом злиття двох медзакладів - Міської стоматполіклініки № 4 і дитячої. Обидва й надалі функціонуватимуть у Вознесенівському районі, втім за спільною адресою – вул. Сєдова, 10. Тобто полікувати зуби тут зможуть і дорослі, і діти.

Щоб цей перехід був максимально комфортним, у будівлі триває оновлення. На вже згаданому цокольному ярусі, який довгий час простоював порожнім, оформлять кабінети для адмінперсоналу – бухгалтерів та економістів – їх переведуть з першого поверху. Вартість робіт 497,5 тис. грн. Впоратися підрядники мають у вересні.

Перебіг ремонту перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми продовжуємо інспектувати поліпшення умов праці і лікування пацієнтів у медзакладах міста. На базі першої стоматології маємо заснувати сучасну клініку, де отримувати якісні послуги і здійснювати профілактику хвороб зубів зможуть близько 140 тисяч осіб. Маємо кинути всі сили на облаштування приміщення по вулиці Сєдова, аби вивільнити інше – по вулиці Кам’яногірській, і не сплачувати кошти за його утримання й обігрів. Мова йде про вже стару будівлю дитячої стоматології, яка перебуває в аварійному стані. Далі плануємо почати ремонт входу – облаштувати пандуси для пересування людей на візках. У планах на наступний рік – придбання дентального рентгену та оновлення стоматологічних установок. За два останні роки нам вдалося оновити їх близько 20-ти, але процес потребує додаткових зусиль, бо левова частка обладнання експлуатується років 30-40, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Щойно ремонтники впораються із цокольнм поверхом, візьмуться за перший. Тут планується розташувати фахівців дитячої стоматполіклініки. Це надасть можливість прийому дітей з обмеженими можливостями. Окремі кімнати облаштують і для дорослих, які опинилися у схожій ситуації, - розповіла начальниця департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова.

Загалом будівля по вулиці Сєдова, 10 була зведена у 1984 році. За цей час жодного разу не ремонтувалася і потребує, у тому числі, заміни інженерних мереж.

Новоспечена стоматполіклініка № 1, розташована за вказаною адресою, на повну запрацює вже з наступного року. Обслуговує заклад 101 500 осіб дорослого населення (Вознесенівський район) та 37 374 – дитячого (Вознесенівський і Хортицький райони). Працюють тут 38 лікарів. Запис на прийом проводиться щоденно в реєстратурі, або on-line - через мережу Інтернет.