По дорозі до аеропорту встановили 5 камер відеоспостереження

30.08.2019 16:30

У Запоріжжі продовжується реалізація програми «Безпечне місто». В її рамках в Запоріжжі встановили 275 відеокамер. Цього року вже працюють ще 10 камер відеоспостереження в Хортицькому районі, 2 – в Дніпровському та 8 в Шевченківському. Сьогодні встановили останні на цей рік п’ять камер – на перехресті вулиці Магістральної та траси Харків-Сімферополь у Шевченківському районі.

Це перехрестя зі жвавим автомобільним рухом потребує підвищенної уваги. Відтепер тут працюють п’ять сучасних відеокамер, що слідкують за ситуацією на дорозі цілодобово. Камери створені для роботи в режимі міста та готові до будь-яких погодних умов.

- Це класичне хрестоподібне перехрестя з окремим з'їздом. За допомогою камер ми охоплюємо огляд на об’єкт з усіх боків. Вони можуть розпізнавати номери машин, фіксувати порушення правил дорожнього руху. За наявності відповідної аналітики ми зможемо повною мірою контролювати ці порушення. Є надія, що в майбутньому депутати міської ради виділять кошти на цю аналітичну систему, - розповів директор комунального підприємства «Центр управління інформаційними технологіями» Юрій Орєшкін.

Загалом протягом попереднього та поточного років у місті встановлено близько 275 камер відеонагляду. За підрахунками спеціалістів, для більш повної відеобезпеки Запоріжжя потрібна принаймні тисяча камер. Також є необхідність в обладнанні для нічного бачення. Окрім того, експерти вважають, що відеонагляд потрібен у дитячих садках, школах та громадському транспорті.

У найближчих планах – відкрити доступ до деяких робочих камер мешканцям Запоріжжя, щоб вони змогли спостерігати за ситуацією на дорогах в режимі онлайн.