Володимир Буряк вважає, що фестиваль «Khortytsia Freedom» став однією з найяскравіших культурних подій Запоріжжя

02.09.2019 12:15

Десятки тисяч запоріжців та гостей міста відвідали цього року фестиваль «Khortytsia Freedom-2019». Він стає вже традиційним для нашого міста. Збільшується кількість відвідувачів. Все більше українських зірок беруть участь у заході. Значення фестивалю відзначив і міський голова Володимир Буряк, який 1 вересня побував на святі.

Цього року до міста приїхали понад 30 відомих українських виконавців. Пісні лунали на трьох різних локаціях. Було організовано три сцени: Freedom Stage, Ethno Stage та Wake Up Stage. Кожен міг знайти собі виконавців до душі.

Вже у перший день фестивалю територія біля планетарію у парку ім. В. Сацького була заповнена вщент. Ще до початку концертної програми почали активно працювати фудкорти та локації громадських організацій. Для останніх виділили окрему алею біля входу до Палацу дитячої та юнацької творчості. Тут розважали запоріжців та гостей міста настільними іграми, проводили анкетування, залучали до волонтерства та розігрували квитки на велогонку «Стальний кубок» і «Zaporizhstal Half Marathon». Також кожен охочий міг зареєструватись на безкоштовні авторські екскурсії містом від Туристичного інформаційного центру.

О третій годині дня запрацювали сцени фестивалю. Їх цього року було три: Freedom Stage, Ethno Stage та Wake Up Stage. У перший концертний день свої виступи запоріжцям дарували гурти Декаданс, KARNA, MOTANKA, YUKO, Був’є, Folknery, Кімната Гретхен та інші. Хедлайнерами фестивалю у останній день літа стали MamaRika, O.TORVALD та Арсен Мірзоян. Артисти виступили на найбільшій сцені фестивалю - Freedom Stage, зібравши коло неї тисячі глядачів.

Найбільш відомі виконавці виступали на фестивалі 1 вересня. Серед них ALYONA ALYONA, Pianoбой, KAZKA. У цей день на святі побував і міський голова Володимир Буряк. Він відвідав усі локації фестивалю, поспілкувався з запоріжцями та артистами.

- Цей фестиваль вже став однією з найяскравіших подій Запоріжжя. Найголовніше, що тут лунають українські пісні. Бажаю вам продовжити цю традицію і наступного року. Можна сказати, що ми яскраво провели літо і зустріли осінь, - зазначив Володимир Буряк.

Оцінили запорізький фестиваль і учасники фестивалю. Серед них ALYONA ALYONA.

- Мені дуже подобається публіка. Сподіваюся, що я не останнього разу виступаю у вашому місті. Дуже крутий фестиваль, який просуває у тому числі і виконавців початківців, - відзначила співачка.

Враженнями від концерту Володимир Буряк поділився на своїй публічній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".