У Вознесенівському районі Запоріжжя після термомодернізації відкрили дитячий садок

08.09.2017 14:45

Міська влада всіляко сприяє тому, щоб маленькі запорожці отримували виховання і освіту в максимально комфортних умовах. У місті працює програма скорочення черги в дитячі дошкільні установи. Паралельно з цим, ремонтуються і відновлюються дитячі дошкільні установи, проводиться і їх термомодернізація.

Сьогодні, 8 вересня, заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду на базі ДНЗ № 126 «Суничка», де вже завершені всі роботи з утеплення будівлі.

У дошкільному навчальному закладі функціонують 7 груп, які відвідують 162 дитини. На час проведення ремонтних робіт вихованці були розформовані по іншим дитячим садам. Зараз вони продовжують заняття в своєму оновленому і утепленому садочку.

Підрядна організація виконала роботи з утеплення даху, стін фасаду; замінені всі вікна на енергозберігаючих; проведена заміна системи опалення (батареї, труби, замінені труби в теплообміннику), встановлені труби відводу води на зовнішній стороні будинку. Загальна вартість робіт - 5 304 009 грн.

- Уже другий рік в Запоріжжі працює масштабна програма з модернізації дошкільних установ. За рік нам також вдалося на 1000 місць скоротити чергу в дитячі садки. У 2018 року ми плануємо повністю прибрати чергу в дошкільні установи та почати розвантажувати ті групи, в яких це необхідно. Говорячи про ДНЗ № 126 «Суничка», варто відзначити, що була виконана величезна робота по відновленню будівлі. Тут була дуже низька температура в групах. Тепер, завдяки проведеним заходам по термомодернізації будівлі дітям буде тепло і комфортно перебувати тут. Крім того, за рахунок утеплення ми суттєво, біля 30% скоротили оплату за тепло. Ці кошти будуть спрямовані на оновлення матеріально-технічної бази ДНЗ, - розповів Анатолій Пустоваров.

Як зазначив заступник міського голови, на сьогодні перед міською владою стоять три головних завдання в напрямку розвитку дошкільної освіти. Перше - це скорочувати чергу в дитячі садки шляхом реконструкції діючих, відкриття додаткових груп в дошкільних та загальноосвітніх закладах, побудови нових ДНЗ. Друге завдання - приводити в порядок самі будівлі, які роками не бачили ремонтів, проводити термомодернізацію будівель, таким чином утеплюючи їх, скорочуючи витрати на опалення. Також це розвантаження груп. Після того, як черга в дитячі садки зникне, необхідно розвантажувати діючі групи.

- Що стосується дитячих садків в Вознесенівському районі, то в цьому році нам вдалося усунути чергу в дошкільні установи завдяки відкриттю ДНЗ № 186. Садок розрахований на 6 груп, близько 110 дітей вже отримують якісну дошкільну освіту, - підкреслив Анатолій Пустоваров.