Керівництво «Дніпрогесу» запевнило, що ремонт дороги на греблі буде завершений 1 жовтня

02.09.2019 13:15

Ремонт дороги на греблі «Дніпрогесу» має бути завершений 1 жовтня. Про це повідомило сьогодні керівництво «Дніпрогесу» під час наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

З середини серпня «Укргідроенерго» виконує ремонт дороги на греблі «Дніпрогесу». Для виконання робіт перекрито дві смуги дороги. Рух транспорту організовано по двох інших смугах. Регулювання руху здійснює Патрульна поліція. Міська влада надає правоохоронцям та «Дніпрогесу» всю можливу допомогу.

За ініціативою міського голови Володимира Буряка організовано річкові перевезення між берегами Дніпра. З 3 вересня о 19.06 буде курсувати додатковий рейс електрички з вокзалу «Запоріжжя-2» до Хортицького району.

Під час сьогоднішньої наради генеральний директор «Дніпрогесу» Віктор Кучер проінформував, що завершено заміну асфальтного покриття на двох смугах на мостах автопереїзду, які примикають безпосередньо до греблі. Вже завтра відкриють рух транспорту по цих двох відремонтованих ділянках. При цьому інші 2 смуги перекриють для ремонту.

Безпосередньо на греблі роботи триватимуть на перших двох смугах, по інших продовжиться рух транспорту. Там здійснюється укріплення конструкцій. Лише після цього буде вкладено асфальт.

Керівник «Дніпрогесу» повідомив, що ремонтні роботи мають бути завершені 1 жовтня. Зразу ж після цього у повному обсязі відновлять рух транспорту.

- Після однієї з попередніх нарад керівництво «Дніпрогесу» пообіцяло переглянути графік, за можливості прискорити виконання робіт. Наскільки я розумію, це було зроблено. Ремонт ви обіцяєте завершити 1 жовтня, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова також підкреслив, що управління транспорту міськради, Патрульна поліція, Дніпровська районна адміністрація повинні оперативно реагувати на проблемні ситуації на греблі. Також Володимир Буряк відзначив, що чергування спеціальної техніки для евакуації транспорту, який з різних причин може зупинитися на греблі, має здійснюватися цілодобово, а не лише в часи пік або вдень.

- Прошу організувати цілодобове регулювання руху на греблі «Дніпрогесу», а також чергування техніки. Я кажу про те, що бачу сам, адже питання періодично виникають. Зокрема сьогодні вранці. Зрозуміло, що з початком навчального року кількість транспорту зросла, але до цього потрібно готуватися та оперативно реагувати, - заявив Володимир Буряк.