Запоріжців штрафують за амброзію та стихійну торгівлю

03.09.2019 13:48

Відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради під керівництвом голови комісії, юриста департаменту правового забезпечення міськради Віктора Низовцева. Серед правопорушень були зафіксовані: недотримання санітарних норм на закріплених територіях та їх забруднення, стихійна торгівля, продаж алкогольних напоїв неповнолітнім особам, захаращення територій та інші.

У ході засідання члени комісії розглянули 70 протоколів, які склали представники поліції, міської інспекції з благоустрою, працівники районних адміністрацій.

Більшість протоколів стосувалися стихійної торгівлі у невстановлених місцях – на проспекті Металургів, на вулиці Дудикіна, на Поштовій площі. Штраф за торгівлю у несанкціонованих місцях – від 340 до 1700 грн.

Так, за торгівлю своїми овочами на проспекті Металургів мешканець Запоріжжя має сплатити 340 грн штрафу за умови, що більше цього не повториться.

Пенсіонерка, яка вже неодноразово була помічена як продавець на стихійному ринку, отримала 850 грн штрафу.

Також значна кількість протоколів була складена на осіб, які призвели до захаращення території,  довели неповнолітніх осіб до стану алкогольного сп’яніння, а також більше 10 протоколів – на жінок, що займалися проституцією.

- Такої кількості протоколів у нас не було вже давно. Це пов’язано з активізацією роботи запорізької влади спільно з поліцією проти стихійної торгівлі. Кожен випадок розглядаємо окремо, спілкуємося з порушником, питаємо, чи визнає він свою вину, чи буде повторювати правопорушення. Якщо бачимо, що людина жалкує або має тяжкі життєві обставини, обираємо найбільш лояльну міру адміністративного покарання. Ми намагаємось йти назустріч. Також зараз – активний період амброзії. Ця рослина – алерген, тому особам, що не здійснили покіс, в цьому випадку назначається максимальний штраф без поблажок – як для фізичних, так і для юридичних осіб, - розказав голова комісії, юрист департаменту правового забезпечення міськради Віктор Низовцев.

Непокіс амброзії на своїй території призводить до найбільших адміністративних штрафів - 1360 грн для фізичної особи, 1700 грн - для посадових осіб.

Порушники повинні протягом 15 діб сплатити штрафи, також вони мають право оскаржити рішення адмінкомісії, якщо не погоджуються з ним.