Правоохоронці та міська влада підписали Меморандум про використання програми «Безпечне місто»

03.09.2019 13:35

Міська влада Запоріжжя та правоохоронці сьогодні підписали Меморандум щодо використання можливостей програми «Безпечне місто». Документ підписали міський голова Володимир Буряк, а також керівники Управління патрульної поліції, ГУ ДСНС у Запорізькій області, управління СБУ у Запорізькій області.

У Запоріжжі продовжується реалізація програми «Безпечне місто». Головна мета – підвищення рівня безпеки громадян. Вже встановлено 230 сучасних відеокамер. Завершується ремонт приміщень ситуаційного центру. У ньому вже встановлено відеостіну, яка є системою відображення інформації з відеокамер.

- Нещодавно ми проводили нараду з питань боротьби з розповсюдженням наркотичних речовин. Тоді я запропонував підготувати Меморандум з правоохоронцями щодо використання можливостей програми «Безпечне місто». Сьогодні ми цей документ підписуємо. Головне щоб програма не обмежувалась накопиченням та аналізом інформації, а працювала на безпеку громадян, допомагала правоохоронним органам, - сказав Володимир Буряк.

Документ має врегулювати питання використання правоохоронцями, ГУ ДСНС можливостей програми «Безпечне місто». Представники правоохоронних органів наголосили, що зацікавлені у використанні програми, її подальшому розвитку. Зазначимо, за підрахунками спеціалістів практика інших міст демонструє, що подібні системи сприяють зниженню рівня вуличної злочинності.

- Місця встановлення камер узгоджені з правоохоронцями. Відзначу, що всі ці 230 камер з використанням спеціального програмного забезпечення зможуть розпізнавати автомобільні номери. Плануємо продовжувати встановлювати камери, але все залежатиме від наявності фінансування, - відзначив Володимир Буряк.

За словами міського голови, камери програми «Безпечне місто» вже допомагають у вирішенні важливих для міста проблем. Зокрема інформація з камер, встановлених на греблі «Дніпрогесу», дозволяє поліції оперативно реагувати на транспортні затори, які виникають на цій ділянці під час ремонту дороги.

Високу оцінку програмі «Безпечне місто» дали представники Патрульної поліції, ГУ ДСНС у Запорізькій області.

- Підтримуємо вашу пропозицію. Співпрацюємо з самого початку реалізації програми. Її подальший розвиток піде лише на користь місту. Хочу подякувати міській владі за ефективну співпрацю, - наголосила начальник управління Патрульної поліції у Запорізькій області Світлана Михайловська.

Начальник ГУ ДСНС у Запорізькій області Олексій Лепський також відзначив важливість впровадження програми. Завдяки їй рятувальники зможуть оперативніше реагувати на надзвичайні ситуації.

Про нові можливості використання програми повідомив міський голова Володимир Буряк. Зокрема цього року на розгляд сесії планується винести пілотний проєкт «Безпечна школа». Встановлення камер відеоспостереження у кількох школах міста з підключенням до системи «Безпечне місто». Якщо рішення буде прийняте, то цього року розпочнеться розробка проєктної документації. Наступного року – встановлення відеокамер у «пілотних» школах.