У Запоріжжі створюються всі необхідні умови, щоб діти займалися творчістю

08.09.2017 11:50

Оновлені після ремонтів музичні школи відчинили двері для юних талановитих запорожців. У класах стало затишніше і комфортніше, діти з радістю займаються улюбленою справою.

Ремонти виконані відразу в декількох музичних школах №№ 4, 6, 8, на черзі музична школа №5. Тут потрібні більш масштабні роботи, що включають будівництво, це дозволить зробити установу просторіше, також тут зможуть займатися творчістю ще більше дітей.

Крім того, близько 1 млн грн. коштів міського бюджету були спрямовані на придбання нових музичних інструментів. Діти їх вже освоюють і розучують нові композиції.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду в декількох музичних школах, де були виконані ремонтні роботи.

- Більше 5 тисяч дітей займаються творчістю у музичних школах, школах естетичного виховання, дитячій художній школі. Це дуже важливо. Міською владою була прийнята відповідна програма, спрямована на розвиток позашкільних установ. За два роки близько 6 млн грн. було вкладено в оновлення будівель і споруд. Сьогодні приємно бачити, як установи перетворилися, зокрема 6 музична школа. Паралельно в цьому році оновили музичний інструментарій. Чим більше культури, творчості, розвитку буде в головах дітей, тим менше у них залишиться часу на дурниці. Запорізькі діти найталановитіші. У чому ми сьогодні могли переконатися ще раз. Позашкільна освіта має бути пріоритетом для міської влади в напрямку розвитку дітей, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

В обласному центрі функціонують 13 шкіл естетичного виховання (8 музичних, 4 школи мистецтв та дитяча художня школа). Займаються творчістю понад 5 тисяч дітей. Проводяться як індивідуальні уроки, так і у колективах. Позашкільні установи охоплюють близько 250 творчих колективів - хореографічних та театральних, хори, ансамблі та оркестри. За підсумками минулого року юні запорізькі таланти завоювали 1310 нагород в творчих змаганнях різних рівнів.