За тиждень тролейбуси з автономним ходом розпочнуть виходити на лінію

04.09.2019 14:20

Запоріжжя отримало всі 5 тролейбусів з автономним ходом, які планувалося придбати у поточному році. Зараз їх готують до роботи. Вже через тиждень вони розпочнуть виходити на лінію. Про це керівництво КП «Запоріжелектротранс» доповіло сьогодні під час виїзної наради міському голові Володимиру Буряку.

Цього року для КП «Запоріжелектротранс» було придбано 5 тролейбусів з автономним ходом. Місто вже отримало всі закуплені тролейбуси з автономним ходом. Зараз у тролейбусному депо №2 у Космічному мікрорайоні їх продовжують готувати до виходу на лінію. Підготовку нових тролейбусів сьогодні проконтролював міський голова Володимир Буряк.

- Раніше це була б дуже велика подія для міста. Отримали 5 сучасних тролейбусів. Але за три попередні роки було зроблено досить багато. Придбано 95 великих автобусів, які вже працюють на маршрутах. Реалізується програма «Запорізький трамвай». Цього року вирішили приділити більше уваги саме тролейбусам. Придбали 5 тролейбусів з автономним ходом. Наприкінці вересня –у жовтні розпочнемо отримувати європейські тролейбуси, - зазначив Володимир Буряк.

Нові тролейбуси «Дніпро Т-203» з автономним ходом розраховані на близько 100 пасажирів. Вони зможуть частину маршруту проїжджати без контактної мережі. Потім знову приєднатися до неї, під час користування контактною мережею відбувається підзарядка акумулятора. Всі електричні параметри тролейбусу контролюватиме спеціальний комп’ютер. Також вони обладнані спеціальним пандусом, пристосовані для проїзду людей з обмеженими можливостями.

Планується, що 2 з них працюватимуть на новому маршруті №1, який з’єднуватиме острів Хортицю з центром міста. Тролейбуси курсуватимуть від площі Профспілок по проспекту Соборному, через греблю «Дніпрогесу», арковий міст. Потім по острову Хортиця, розворот на кільці та у зворотному напрямку.

- Вже отримані технічні паспорти цих тролейбусів. З завтрашнього дня їх розпочнуть брендувати у кольори муніципального транспорту. Важливо, що для підзарядки акумулятора достатньо 40 хвилин під час роботи від контактної мережі. Тобто вони зможуть обслуговувати маршрут на острові Хортиця, - сказав Володимир Буряк.

Ще три тролейбуси планують спрямувати на інші маршрути. Серед можливих варіантів – Заводський район, Осипенківський мікрорайон і так далі. На підприємстві зараз завершують вирішення всіх технічних та організаційних питань. Проходять додаткове навчання і водії. Вони хоча й мають необхідну кваліфікацію, але додаткова підготовка також не завадить. Саме так вважають у керівництві «Запоріжелектротрансу».

Також наприкінці вересня – у жовтні місто розпочне отримувати європейські тролейбуси. Всього їх буде 9. Це великі тролейбуси, які розраховані на понад 120 пасажирів. Вони будуть обладнані кондиціонерами у салонах тролейбусу.

Відзначимо, також у тролейбусному депо №2 обладнано сучасну диспетчерську. Вона дозволяє контролювати рух всього комунального транспорту. Знаходження його на лінії відображається на спеціальних моніторах диспетчера. Про це міському голові сьогодні розповів генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»