У Заводському районі триває боротьба з наркорекламою

05.09.2019 11:34

Цього разу до рейду проти замаскованої реклами наркосайтів приєдналися більше 20-ти активістів – представників райадміністрації, громадських організацій та підприємств. Працювали у двох локаціях - місцях найбільшого скупчення «вбивчих» адрес.

Учасники акції пройшли вулицями Сеченова, Демократична, Глазунова, Історична, Фундаментальна та Павлокічкаська. Будинки за їх адресами мають спільні подвір’я. Перш ніж взятися до роботи, працівники райадміністрації здійснили обхід території і склали списки проблемних осередків.

- Акції з протидії поширення наркоманії влаштовуємо щотижня. Такі написи з’являються на парканах, фасадах будівель житлового фонду, установ та організацій. Їх автори, зазвичай, обирають найбільш людні місця. Небайдужість у цьому питанні виявляють і запоріжці та голови ОСББ – надсилають нам інформацію про появу нових написів. Ми, у свою чергу, реагуємо миттєво, - зазначила заступниця голови Заводської райдаміністрації Олена Штепа.

Рейди є ефективними і триватимуть надалі. До зафарбовування наркореклами активісти закликають приєднуватися всіх охочих.

- Це не зовсім просто, як може здатися на перший погляд. З пензлями та фарбами ми зазираємо у кожен двір – обираємо квартал і уважно оглядаємо кожен будинок. Якщо жителі багатоповерхівок самотужки знищуватимуть написи хоча б нас власних фасадах – це буде вагома підмога, - розповів голова однієї з громадських організацій Дмитро Чудненко.

Якщо ж вдасться помітити закладників, чи авторів написів, слід звертатися до райвідділу поліції.