У центрі Запоріжжя замінюють відразу два трубопроводи

05.09.2019 13:30

Концерн «Міські теплові мережі» продовжує підготовку до опалювального сезону. У тому числі працівники концерну проводять гідравлічні випробування трубопроводів, що ведуть до житлових будинків. У багатьох випадках старі труби не витримують випробувань і починають текти. Одна з таких адрес - проспект Соборний 133.

Працівники концерну «Міські теплові мережі» приступили до заміни трубопроводів на ділянці до будинку за адресою проспект Соборний, 133. В ході робіт тут треба замінити близько 80 метрів труб опалення і ще 40 метрів - гарячої води.

Заміна була необхідна, адже попередні трубопроводи прослужили з 1964 року, і жодного разу не замінювалися. Нові труби - пластикові ізольовані, мають кращі технічні характеристики, більш довговічні та краще зберігають тепло.

Роботи виконуються за оборотні кошти концерну, власними силами підприємства. Закінчити заміну на цьому об'єкті планують наступного тижня.

- Ми робимо заміну входу трубопроводу в житловий будинок і заміну трубопроводу гарячої води. Вони не пройшли гідравлічні випробовування, при проведенні ми виявили порив. Прийняли рішення про повну заміну введення в дім і про повну заміну трубопроводу гарячої води. Це дозволить підвищити ефективність, знизити аварійність, - розповів директор відділення аварійно-відновлювальних робіт та будівництва концерну «МТМ» Ростислав Лапицкий.

Подібні роботи представники концерну зараз проводять по всьому місту, в кожному районі. Загалом планується замінити близько 3 км трубопроводів опалення.