У новому випуску програми «Черговий по місту» обговорювали початок навчального року та проведення Покровського ярмарку

06.09.2019 11:43

Після літніх канікул вийшов новий випуск програми «Черговий по місту», в якому ведучий та представник місцевої влади обговорювали актуальні для міста теми. 5 вересня гість студії, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців.

За традицією, «черговий по місту» розповів про важливі події, що відбуваються в Запоріжжі. Анатолій Пустоваров зазначив, що розпочалися зайняття в навчальних закладах міста та цього року 7 тисяч маленьких запоріжців вперше пішли до школи. Кожен перший клас отримав ноутбук, За кошти міського бюджету були виконані ремонти у 45 початкових класах Нової української школи.

- Ми розпочали виконувати ремонти в кабінетах початкових класів за кошти місцевого бюджету. Прагнемо до того, аби всі кабінети першачків були приведені до ладу. Вперше цього року з бюджету міста виділені кошти на придбання класних журналів та журналів обліку. До початку нового шкільного року виконано більш ніж 400 ремонтів у навчальних закладах дошкільної та середньої освіти, - розповів Анатолій Пустоваров.

Також він зазначив, що на минулій сесії міської ради було прийняте рішення про підвищення заробітної плати працівникам сфери дошкільної освіти, на 50% збільшено премії працівникам відділень соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

Анатолій Пустоваров нагадав, що всі школярі мають право на пільговий проїзд з понеділка по п’ятницю. Це питання на особистому контролі міського голови Володимира Буряка.

Крім того, заступник міського голови розповів про фестиваль «Khortytsia Freedom», який відбувся цими вихідними. За два дні його відвідали більш ніж 80 тисяч запоріжців та гостей міста. Святкову атмосферу на трьох сценах створювали 36 артистів, виконавців, гуртів як відомих, так і тих, хто лише розпочинає шлях до слави.

Також заступник міського голови відповів на чимало актуальних для міста питань від глядачів програми «Черговий по місту». Запоріжці цікавилися ходом реконструкції греблі ДніпроГЕС, реформуванням закладів системи охорони здоров’я, ліквідацією черги у дитсадки, планами міської влади щодо впорядкування площі Запорізької та проведенням Покровського ярмарку.