У Запоріжжі триває конкурс «Кращий опікун року»

06.09.2019 13:10

Вже завершено прийом заявок для участі у цьогорічному конкурсі з-поміж опікунських родин, який тривав до 4 вересня. На перемогу претендують 40 учасників. Журі вже оцінили перше завдання – підготовку відеовізитівок. Це короткі, але змістовні ролики, де всі учасники мали розповісти про традиції й особливості своєї сім’ї.

Наступної п’ятниці – 13 вересня відбудуться змагання у номінації «Спортивна родина» (15 учасників) на полі ДЮСШ «Металург», а вже за два тижні – 20 вересня учасники боротимуться за звання «Родина талантів» (20 учасників) і «Креативна родина» (5 учасників). Місце зустрічі – міський палац дитячої та юнацької творчості.

- У Запоріжжі конкурс «Кращий опікун року» проходить вже четвертий рік поспіль. Традиційно, увагу акцентуємо на згуртованості родин та їх готовності підтримувати одне одного. Головна думка, яку ми намагаємося донести до наших опікунів – злагоджена взаємодія дорослих і дітей. Якщо участь у виступах братиме хтось один – бал буде занижений. Для нас це головний критерій та вимога до переможця, - розповіла начальниця служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Родзинка заходу – титул Гран-прі. Вже 10 вересня служба у справах дітей на своїй сторінці у мережі Facebook оприлюднить відеоролики, задля збору голосів на їх підтримку. Голосування триватиме до 20 числа.

Гала-концерт приурочать до Дня усиновлення – 27 вересня у міському Палаці дитячої та юнацької творчості. Компетентне журі оголосить переможців і відзначить цінними подарунками - побутовою технікою.

Загалом, в обласному центрі 639 опікунських родин, 17 прийомних та 6 дитячих будинків сімейного типу. На обліку служби у справах дітей перебувають 1069 дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки і піклування, 138 з них направлені до інтернатних закладів.