У Запоріжжі обговорили стратегію боротьби з амброзією

06.09.2019 14:15

У Запорізькій міській раді відбулася робоча нарада за участю керівництва районів, департаментів, управлінь міської ради, вчених і медичних працівників. Обговорювали стратегію подальшої боротьби з амброзією. Нараду провів радник міського голови Валерій Еделєв.

У Запоріжжі триває боротьба з карантинними рослинами. Для цього використовують такі методи як фітоціноз, покіс і хімічна обробка. Ці заходи приносять свої результати. За словами запорізьких фахівців, в порівнянні з 2015 роком концентрація пилку амброзії в повітрі значно знизилася.

- В середньому у нас в Запоріжжі спостерігається 400-800 зерен в кінці серпня – на початку вересня. По півдню України цей фон становить понад 1000 зерен. За даними нашої лабораторії аеробіологіі щоденна концентрація пилку в нашому місті 800 зерен, що не перевищує фон по півдню України. Спалахів, які очікувалися при певних погодних умовах, понад 1000 зерен, не спостерігалося, - доповів завідувач кафедри медбіологіі Запорізького державного медичного університету Олександр Приходько.

В ході наради голови районів доповіли про ситуацію на місцях. За їх словами, відпрацьовані всі заявки, які приходили від місцевих жителів, оброблені всі території, які знаходяться в комунальній власності. Також представники районної влади провели роз'яснювальну роботу з жителями приватного сектора, відправили листи приватним особам, які відповідають за конкретну територію.

Радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв доручив головам району звернути увагу на безгоспні території.

- Міський голова вимагає активізувати боротьбу з амброзією. Особливу увагу вимагає звернути на безгоспні території. Поки що тільки два райони звернулися до департаменту архітектури, щоб взяти там список таких об'єктів. Потрібно, щоб кожен район провів роботу і склав повну картину про ситуацію на місцях. Коли отримаєте список об'єктів, потрібно перевірити ці місця і скласти план дій по ним, - сказав Валерій Еделєв.