Запорізька служба зайнятості пропонує безробітним започаткувати власний бізнес

06.09.2019 15:30

Запорізька служба зайнятості допомагає започаткувати власну справу. Безробітним, які не можуть бути працевлаштовані у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності.

За 8 місяців в міському центрі зайнятості 38 осіб скористались шансом на отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. 16 з них – це молоді люди віком до 35 років,  20 – жінки, 15 осіб з категорії тих, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Найчастіше підприємці-початківці обирають діяльність в сфері надання побутових послуг, торгівлі. кар’єрні радники служби зайнятості завжди готові допомогти як на початку створення власного бізнесу, так і на всіх етапах його впровадження.

- Організація власного бізнесу - справа не з легких. Необхідні і кошти, і знання, і професійні навички, і ще багато іншого. Тому на всіх етапах, як започаткування, так і провадження підприємницької діяльності, важлива своєчасна інформаційна та консультаційна допомога. Державна служба зайнятості має можливість допомагати охочим безробітним громадянам у започаткуванні власної справи. З цією метою їм надається організаційна, правова та фінансова підтримка; організовується навчання основам підприємницької діяльності, - розповів директор міського центру зайнятості Олександр Мотовиця.