Володимир Буряк обговорив з новим керівником ОДА та першим заступником керівника Офісу Президента перспективи будівництва мостів

06.09.2019 16:35

Сьогодні міський голова Володимир Буряк разом з першим заступником керівника Офісу Президента Сергієм Трофімовим та очільником Запорізької обласної державної адміністрації Віталієм Туринком перевірив хід виконання ремонту дорожнього покриття на греблі Дніпрогесу. «Укргідроенерго», яке виконує роботи, має завершити їх до 15 жовтня – таке доручення дав Президент України.

Наразі на греблі обмежено рух транспорту та працює реверс. Для виконання робіт перекрито дві смуги дороги. Ремонтники здійснюють укріплення конструкцій, після чого укладуть асфальт. Проте за три роки «Дніпрогес» необхідно закривати на реконструкцію, а це можливо зробити лише після будівництва мостів.

- Зараз на греблі вже 5 ступінь небезпеки. Якщо будемо дотримуватися всіх обмежень, тобто пускати греблею лише легковий транспорт, муніципальні тролейбуси та автобуси, а також вантажівки наших підприємств, то до закриття на капітальний ремонт покриття витримає навантаження, - сказав Володимир Буряк.

Віталій Туринок повідомив, що будуть проводитися регулярні наради щодо ситуації на греблі.

Що стосується будівництва нових мостів, міський голова зазначив, що міська влада, зі свого боку, виділила 15 млн. грн на коригування проекту. Служба автомобільних доріг також передбачила необхідне фінансування. Таким чином, відкоригувати проект можливо вже цього року, а наступного, за наявності фінансування, розпочати будівництво.

- На мою думку, потрібно 3,5 млрд. грн. на дві смуги. Тобто 2 смуги пустити мостами Преображенського в одну сторону, та 2 смуги – новим мостом в іншу. А далі можна поетапно, в залежності від фінансування. Для початку принаймні 500 млн. грн. треба, - підкреслив Володимир Буряк.

Також Сергій Трофімов, Віталій Туринок і Володимир Буряк обговорили питання будівництва нового пасажирського терміналу та реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту «Запоріжжя».

На своїй публічній сторінці в «Фейсбуці» міський голова зазначив, що розуміння з боку обласної та державної влади є, тож Володимир Буряк сподівається й на подальшу конструктивну роботу.