Володимир Буряк привітав молодь з відкриттям ювілейного фестивалю ZobiFest

07.09.2019 14:55

Сотні студентів, не лише з Запоріжжя, а і з інших міст України, зібралися на кілька днів на території дитячого оздоровчого центру «Супутник». Це представники соціально активної молоді, яка робить свій внесок у розвиток нашого міста, своїх рідних міст. Кожен з них зробив свою добру справу, або кілька таких справ. Це дозволило їм подати заявку та взяти участь у заході. Сьогодні міський голова Володимир Буряк, який відвідав різні локації фестивалю, привітав молодь з відкриттям ZobiFest-2019.

З 6 по 8 вересня у Запоріжжі проходить 5-й студентський фестиваль ZobiFest-2019. За ці роки фестиваль отримав всеукраїнський статус, набув популярності серед запорізької молоді. Його учасниками стали гості і студенти з інших країн – Польщі, Угорщини.

Вперше фестиваль відбувся у 2015 році. Серед тих хто підтримував його проведення з самого початку був і Володимир Буряк. Протягом всіх цих років кількість учасників фестивалю постійно зростає. Цього року сюди приїхали 450 студентів.

- Головне фестиваль є. Цього разу проходить вже вп’яте. Коли був на першому він не був масштабним, були представники лише з Запоріжжя. Тепер є гості з інших міст та країн. Кожен з них зробив свою добру справу на користь свого міста. І це добре. Бажаю цим молодим людям досягти тих цілей, які вони перед собою поставили, - зазначив Володимир Буряк.

Для гостей фестивалю організовано різноманітну розважальну програму. Урочисте відкриття відбулося вчора. Підготовлено понад 30 різноманітних локацій. Учасники заходу мають можливість пограти у футбол, волейбол, стрітбол, відвідати дискотеки, басейн, послухати бардівські пісні, взяти участь у змаганнях музичного «Що?Де?Коли?».

Голова міської молодіжної ради Сергій Ільченко відзначив всебічну підтримку фестивалю з боку міської влади, міського голови Володимира Буряка. Також генеральним партнером фестивалю всі ці роки є комбінат «Запоріжсталь».

- Результат цієї роботи є. За п’ять років понад чотири тисячі добрих справ. За цей період – більше двох з половиною тисяч учасників, - підкреслив Сергій Ільченко.

За словами засновниці фестивалю Анни Югріної, учасники цьогорічного заходу зробили багато добрих справ. Вони допомагали пенсіонерам, брали участь у суботниках, здавали кров, допомагали притулкам для бездомних тварин і так далі. Зараз організатори вже думають про новий формат фестивалю. Зміни планується внести вже наступного року. Міський голова Володимир Буряк відзначив особливе значення подібних заходів для нашого міста, молоді.

- Такі фестивалі дійсно потрібні. Це як апогей тієї роботи, яку зробили ці молоді люди. Є якісь радісні хвилини, якими приємно поділитися на цьому фестивалі. Планується змінити формат фестивалю, розвивати його. Можливо він значно зміниться, але він буде. Для цього є всі передумови, - сказав Володимир Буряк.