37-ий батальйон відзначив день народження

09.09.2019 14:11

Святкування з нагоди 5-ї річниці з дня створення військового підрозділу пройшли на території історико-культурного комплексу «700 літній Запорізький дуб». До урочистостей приєдналися представники міської, обласної влади, громадських організацій та родини бійців.

Ініціаторами створення батальйону стали ГО «Самооборона Запоріжжя» та «Всеукраїнська громадська організіція «Ніхто крім нас». Спочатку він формувався на території 55-ї окремої артилерійської бригади, в подальшому був переміщений у колишній центр льотної підготовки (с. Широке). Там півтора місяці тривало бойове злагодження бійців, освоєння зразків озброєння і техніки, а вже 24 жовтня військовослужбовці відбули у зону АТО, – розповів перший командир 37-го окремого мотопіхотного батальйону Олександр Лобас.

Офіційною датою створення військового підрозділу вважається 3 вересня 2014-го року, втім цього разу святкування припали на суботу – 7 вересня. Все задля того, аби зібрати більшу кількість гостей – до відзначення події приєдналися також жителі Києва, Чернігова, Дніпра, Полтави, Кіровограду та Закарпаття.

Почали з урочистого шикування і виконання Державного Гімну. Привітав військовослужбовців заступник міського голови Анатолій Пустоваров, а також відзначив ветеранів Почесними грамотами за самовіддані дії, виявлені під час захисту України, активну участь у патріотичному вихованні молоді та з нагоди 5-ї річниці з дня створення 37-го окремого мотопіхотного батальйону.

- Наша земля, народ, культура й мова – фундамент національного державотворення. У зв’язку з буремними подіями, що сталися на сході країни, виникла потреба в обороні наших надбань. З цією метою в 2014 році був створений 37-ий батальйон. До його складу ввійшли бійці, готові зі зброєю в руках стати на захист Вітчизни. Нині військове формування відзначає свій перший ювілей – 5-річчя. Я впевнений, армію треба всіляко підтримувати - задля укріплення обороноздатності, збереження миру і спокою, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Священослужителі провели молитву на знак вшанування пам’яті загиблих захисників України.

У ході розважальної частини заходу гостей власними виступами тішили творчі колективи міста. Крім того, всі учасники дійства мали змогу поласувати справжнім козацьким кулішем.