Ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту завершать у середині жовтня

09.09.2019 17:00

У запорізькому аеропорту продовжується ремонт основної злітно-посадкової смуги. Роботи також виконуються на пероні аеропорту, руліжній доріжці. Підрядники продовжують демонтаж покриття. Сьогодні розпочнуть «заливку» нових плит на злітно-посадковій смузі. Хід робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Ремонт злітно-посадкової смуги – один з напрямків комплексної міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». За попередні кілька років було відремонтовано понад 20 тисяч квадратних метрів покриття. Тепер розпочався новий етап ремонту, адже загальна її площа складає понад 100 тисяч квадратних метрів. Для цього аеропорт з 2 вересня був закритий для польотів.

- З 2 вересня аеропорт було повністю закрито. З 2 по 5 вересня проходили підготовчі роботи. З 6 вересня – розпочато основну частину робіт. Сьогодні можна сказати, що підготовчі роботи закінчені. Основна фаза ремонту проходить активно, згідно з графіком, - зазначив Володимир Буряк.

Підрядники проводять демонтажні роботи. Виконано фрезерування асфальтобетонного покриття руліжної доріжки №1. Продовжується різання дефектних ділянок злітно-посадкової смуги. Після цього виконується їх демонтаж. Тобто спочатку вирізають плити, потім демонтують. Вже демонтовано близько 11 тисяч квадратних метрів плит. Фактично завершене фрезерування асфальтобетонного покриття перону. На даний момент претензій до виконання робіт немає. Все йде згідно з планом.

- Основна частина робіт проходить на злітно-посадковій смузі. Вже підготовлені перші ділянки для заливки бетону. Ремонтні роботи планують завершити раніше 15 жовтня, але буде потрібний час для того щоб залитий на смузі бетон достатньо укріпився, - наголосив Володимир Буряк.

Підрядник працюватиме на об’єкті цілодобово. Вже сьогодні планується розпочати бетонування окремих ділянок злітно-посадкової смуги. Буде «залито» близько тисячі квадратних метрів покриття. Це дозволить перевірити технологію, строки, необхідні для «застигання» бетону злітно-посадкової смуги.

Міський голова відзначив, що відремонтована злітно-посадкова смуга, перон, руліжна доріжка зможуть спокійно відпрацювати 10 років, приймаючи літаки. Не менш важливим є той факт, що аеропорт продовжує оновлення світлосигнального та радіотехнічного обладнання.

Таким чином до відкриття нового пасажирського терміналу запорізький аеропорт отримає відремонтовану злітно-посадкову смугу. Володимир Буряк наголосив, що на цьому місто зупинятися не планує. Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» повинен активно розвивати різні напрямки роботи – обслуговування не лише пасажирських, але і вантажних літаків.