У запорізькій лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги продовжують оновлювати обладнання

10.09.2019 13:27

Позитивні зміни торкнулися й урологічного відділення. Вже протягом року його пацієнти отримують якісну та швидку медичну допомогу на сучасному обладнанні світового рівня.

Наразі у відділені 90 ліжко-місць, протягом року місцеві лікарі надають медичні консультації та проводять маніпуляції з понад 3 тисячами пацієнтами. Якщо раніше, здебільшого, це були відкриті операції, то тепер більшість процедур проводиться ендоскопічним шляхом. Така можливість у відділені з’явилася завдяки масштабному технологічному оновленню. Були придбані сучасний ендоскопічний комплекс, лазерний літотриптор та електронно-оптичний перетворювач. Останній працює в цілодобовому режимі, дозволяє значно зменшити обсяг та час оперативних втручань, зменшити їх травматичність. Апарат володіє високим ступенем захисту персоналу та хворих від впливу рентгенівського опромінення.

- Обладнання сучасне на світовому рівні. Ми часті гості медичних виставок і бачимо чимало новинок. Ця нова техніка – саме звідти. По приїзду ми просто розповіли керівництву про цю техніку, проаналізували як воно зможе покращити роботу відділення і місто нас підтримало. Вже понад рік наші пацієнти користуються надсучасними методами лікування сечокам’яних хвороб. Проблема вирішується за два-три дні, пацієнт не має потреби довгими тижнями перебувати в стаціонарі, - розповідає завідувач урологічного відділення Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Олександр Унгурян.

Сьогодні в лікарні функціонують такі відділення: хірургічне, урологічне, кардіологічне, травматологічне, єдине в місті нейрохірургічне, єдине в області торакальне, опікове та щелепно – лицьової хірургії. Лікарня має потужні клініко-діагностичну лабораторію, рентгенологічне відділення, ендоскопічне відділення, відділення трансфузіології з заготівлею крові, цілодобовий травматологічний пункт та інші. Розгорнуто 10 операційних блоків на 19 столів. Протягом 2016 – 2018 років придбано діагностичного та лікувального медичного обладнання на суму понад 46 млн грн (комп’ютерний томограф, ендоскопічна техніка, обладнання для малоінвазивних операцій в урології, 3 рентгенодіагностичні системи, 30 моніторів пацієнта, 16 сучасних апаратів штучної вентиляції легень, 10 дефібриляторів тощо). В лікарні також з кінця 2016 року функціонує рентгенівська діагностична С-подібна мобільна система Symbol, завдяки якій під час оперативних втручань можливо забезпечити візуалізацію етапів операції та збереження отриманої інформації з подальшою можливістю перенесення на інші електронні носії.

- Завдяки міським програмам у нашій лікарні з’являється все більше і більше сучасної техніки. Кожні два-три місяці ми приймаємо і вводимо в роботу нове медичне обладнання. Велика увага приділяється кожному з відділень. Ми провели поточні ремонти, замінили вікна, оновлюємо меблі, аби пацієнти і медичний персонал перебували у комфортних умовах, - зазначив головний лікар Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Дмитро Івченко.