У Запоріжжі комісія з питань погашення заборгованості з зарплат та соціальних виплат проаналізувала роботу з підприємствами-боржниками

10.09.2019 16:39

Відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат. Були розглянуті питання погашення заборгованості з зарплати та соціальних виплат, ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах міста різних форм власності, дотримання трудового законодавства.

За інформацією управління з питань праці Запорізької міської ради, станом на 1 серпня поточного року загальна сума заборгованості з заробітної плати по Запоріжжю складає 84,11 млн грн. Всього заборгованість із виплати заробітної плати наразі мають 19 підприємств, у цьому списку 10 діючих (економічно активних) підприємств, 6 підприємств, які перебувають у стадії банкрутства, та 3 економічно неактивних підприємства.

Найбільшими підприємствами-боржниками з виплати заробітної плати серед економічно активних підприємств залишаються: ЗДП «Кремнійполімер» із сумою заборгованості – 15,09 млн. грн., Класичний приватний університет із сумою заборгованості – 8,40 млн. грн. та ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» із сумою заборгованості – 1,81 млн. грн. Серед підприємств-банкрутів найбільшими боржниками залишаються: ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» із сумою заборгованості 30,05 млн грн., запорізьке ДП «Радіоприлад» із сумою заборгованості 9,92 млн грн. Протягом січня–липня 2019 року підприємствами-боржниками м. Запоріжжя, які за даними органів державної статистики на початок року значились в переліку підприємств-боржників, виплачено працівникам 80,30 млн грн. заборгованої заробітної плати.

Під час засідання було заслухано інформацію голів районних комісій стосовно проведення роботи з підприємствами-боржниками щодо погашення заборгованості з заробітної плати та укладання графіків погашення заборгованості на 2019 рік. Станом на 1 серпня укладено 14 графіків.