Представники міських тепломереж проводять роботу із боржниками

11.09.2019 14:43

На сьогодні запоріжці заборгували концерну "Міські теплові мережі" понад 800 мільйонів гривень. З них - борги юридичних осіб складають 67 мільйонів.

Юристи концерну спільно з державними виконавцями регулярно спілкуються із боржниками. Серед злісних неплатників – власник одного з магазинів по вулиці Новокузнецькій. Зазначимо, саме по Комунарському району зафіксована чи не найбільша сума заборгованості серед юридичних осіб, вона сягає 15 мільйонів гривень.

- У жовтні 2018 року концерном «Міські теплові мережі» був поданий позов до господарського суду Запорізької області щодо стягнення з цього суб’єкта заборгованості за опалення приміщення площею майже 53 квадратних метри. У період з лютого 2017 року по квітень 2018 року власники не сплатили за опалення майже 12 тисяч гривень, - розповіла юрист концерну «Міські теплові мережі» Олена Гак.

У подібних випадках представники виконавчої служби мають право скласти акт опису приміщення і передати його до системи електронних торгів арештованого майна. Частина отриманих з цього коштів направлятиметься на ліквідацію заборгованості. Представники Концерну також зазначають, що окрім основної суми боргу, юридичні особи мають додатково сплачувати штрафні санкції в судовому порядку. У випадку ігнорування цього юрисконсультанти Концерну проводять позовно-претензійну роботу із стягнення штрафних санкцій у судовому порядку.

- Від початку року юристами концерну підготовлено 59 тисяч претензій на суму 544 мільйони гривень. До державної виконавчої служби передано 3 тисячі судових рішень про стягнення заборгованості на 27 мільйонів гривень. У примусовому порядку наразі вже стягнено 17 мільйонів, - зазначили юрист Концерну «Міські теплові мережі» Оксана Стратій.

Аби уникнути зустрічі з представниками виконавчої служби концерн пропонує запоріжцям оформлювати договори на реструктуризацію заборгованостей. Для їх укладання необхідно звернутися до однієї з філій Концерну і надати необхідні документи: заяву про укладання договору від імені власника, копії документів, що засвідчують особу, та копію ідентифікаційного номера.