У Запоріжжі привітали відомого футболіста та тренера

11.09.2019 20:30

На стадіоні «Славутич-Арена» відбувся футбольний матч на честь відомого футболіста та тренера Леоніда Ключика. 50 років життя якого пов’язані з футболом. У тому числі і з запорізьким. З цією видатною подією Леоніда Ключика привітали міський голова Володимир Буряк, представники обласної влади, футбольної громадськості.

Футбольний матч ветеранів запорізького «Металурга» та «Шахтаря» (Донецьк) зібрав сьогодні на стадіоні «Славутич-Арена» сотні вболівальників. Серед них і юні вихованці міської футбольної школи «Металург». Всі вони прийшли для того, щоб подивитися гру, присвячену 50 рокам у футболі Леоніда Ключика.

Серед гравців багато футболістів, які у різні роки захищали кольори «Металурга», «Шахтаря», збірної України. Достатньо згадати Олега Матвєєва, Геннадія Орбу, Ігоря Леонова, Сергія Ключика, Юрія Маркіна та багатьох інших. За обидві команди по черзі зіграв і Леонід Ключик. Адже його футбольна доля була пов’язана з обома клубами – «Металургом» та «Шахтарем».

До присутніх звернувся міський голова Володимир Буряк, який відзначив великий внесок Леоніда Ключика у розвиток футболу, у тому числі запорізького.

- Сьогодні ми з вами на справжньому святі футболу! Бо це ще й 50 років у футболі Леоніда Ключика! 386 матчів, 43 забитих м’ячі. А скільки юних футболістів пройшли його футбольну школу! - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що Запоріжжю вдалося зберегти футбол. У тому числі і завдяки тому, що місто зберегло дитячу футбольну школу «Металург».

- Свого часу хотів бути футболістом. У результаті вийшло так, що все моє життя пов’язане з футболом. Сьогоднішній матч це не лише на мою честь, а й пам’ять про всіх тих, хто розвивав запорізький футбол, - сказав Леонід Ключик.

Володимир Буряк вручив Леоніду Ключику відзнаку виконавчого комітету міської ради «Орден Пошани». Також видатного футболіста привітали голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Туринок, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Ростислав Шурма та інші.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»