Запорізькі житлові будинки готують до осінньо-зимового періоду

12.09.2019 16:05

Зокрема, такі роботи проводить і КП «Наше місто». Найближчим часом комунальники планують охопити поточними ремонтами 34 багатоповерхівки.

Наразі роботи тривають у будинку № 60 по вул. Патріотичній. Тут відновили бойлерну та відремонтували ганки біля під’їздів. Минулого року в житловій будівлі відреставрували дах та здійснили заміну комунікацій, тож тепер мають лише перевірити їх нинішній стан. Після завершення усіх робіт комунальне підприємство складе акт готовності будинку та передасть його на розгляд до концерну «Міські теплові мережі» - лише після їх узгодження будівля може вважатися готовою до опалювального сезону.

- Тариф на цьому будинку складає близько 7 гривень за квадратний метр. Половина сплаченої суми передбачена для проведення поточних ремонтів. Не зважаючи на те, що наразі заборгованість по будинку перевищує 50 тисяч гривень, усі роботи ми проводимо. Але на якісь масштабні реконструкції коштів не вистачить, хоча будинок був зведений ще у 1961 році й, безперечно, цього потребує. Сподіваємося, що мешканці побачать результати проведених нами ремонтів і це вплине на їхні платежі, - зазначив генеральний директор КП «Наше місто» Андрій Леонтьєв.

На сьогодні на утриманні КП «Наше місто» перебуває майже 120 житлових будівель, з них 53 – гуртожитки. Решта – це ОСББ і будинки, що ще не вирішили питання з формою управління. Найпродуктивніша робота, зазначають комунальники, ведеться з ОСББ, адже ті самі можуть обирати потрібний тариф, розраховуючи на власні потреби.