У Запоріжжі провели тренінг для соцпрацівників області

12.09.2019 17:35

У Запорізькій міській раді відбувся короткотерміновий тематичний семінар з актуальних питань діяльності служб у справах дітей за участю представників департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Міністерства соціальної політики України. В рамках зустрічі міська служба у справах дітей презентувала результати своєї роботи.

Тематичний семінар відвідали понад 40 фахівців соцслужб з усієї області. Вони зібралися, щоб перейняти досвід запорізьких колег, дізнатися про нововведення в роботі, про актуальні зміни в законодавстві.

Про досягнення розповіли представники міської служби у справах дітей.

- Ми кардинально змінили організацію роботи. У нас з'явилася комплексна програма під назвою «Діти Запоріжжя», спрямована на допомогу дитячим будинкам сімейного типу. Вперше провели школу підтримки прийомних батьків - організували для них тренінги з провідними фахівцями Запоріжжя. Є прогрес в усиновленні, в створенні нових сімей. На сьогодні вже створено 6 дитячих будинків, 17 прийомних сімей, 670 опікунських родин. Тобто йде тенденція на збільшення сімейних форм виховання, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Учасники зустрічі домовилися й надалі організовувати подібні заходи для обміну досвідом.