Запорізькі активісти обговорили екологічні проблеми з місцевою владою

12.09.2019 18:05

У Запоріжжі відбулася зустріч місцевої влади з активістами. Обговорювали екологічні проблеми міста. Громадськість запропонувала посилити контроль зі свого боку за станом повітря, також попросили організувати зустріч з керівниками промислових підприємств.

Зустріч ініціювали представники міської влади, щоб налагодити контакт з громадськістю. В рамках діалогу з'ясовували, які теми перш за все турбують жителів міста, які шляхи вирішення проблеми вони бачать і яким чином хочуть взаємодіяти з місцевою владою.

В ході зустрічі громадські активісти запропонували створити екокомісію, яка буде працювати на громадських засадах. Планується, що туди увійдуть активні жителі міста, міська влада, експерти в галузі екології. Місцева влада підтримали пропозицію і висловила готовність сприяти цьому.

Також небайдужі мешканці висловили бажання зустрітися з керівниками промислових підприємств міста. У цьому питанні міська влада також висловила свою підтримку.

-Ми запросили найпринциповіших громадських активістів і разом вирішили, що будемо докладати максимальних зусиль для вирішення екологічних проблем в місті. Ми всі в цьому зацікавлені. Сподіваємося, що нам вдасться спрацюватися і прийти до консенсусу, щоб зробити життя в нашому місті більш комфортним та екологічно безпечним, - розповів радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Учасники домовилися, що подібні зустрічі стануть регулярними.