У програмі «Черговий по місту» обговорили нагальні питання, що турбують запоріжців

13.09.2019 14:51

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 12 вересня до студії завітав заступник Запорізького міського голови Володимир Волобуєв. Він відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх можна було задати, зателефонувавши до студії, чи через Фейсбук.

Традиційно програма почалася зі звіту гостя студії. Володимир Волобуєв розповів про основні напрямки роботи, які першочергово наразі реалізуються в місті. Зокрема, нагадав про придбання нових тролейбусів з автономним ходом, які вже вийшли на маршрут і довозитимуть запоріжців до Хортиці, підготовку до опалювального сезону, проведення поточних та капітальних ремонтів доріг. Наймасштабніші проєкти заплановано завершити вже восени – у цьому списку магістраль, що поєднує Запоріжжя та Маріуполь, злітно-посадкова смуга в аеропорті та дорожнє покриття на Дніпрогесі.

- Перше й основне питання – ремонт Дніпрогесу. Через затори ця ситуація викликає чимало негативу. Я й сам щодня їжджу цим шляхом і напряму з цим стикаюсь. Утім, зазначу, що ремонт іде за графіком. На сьогодні виконано понад 50% від загального обсягу робіт. Фінішувати планували 15 жовтня, але отримали завдання від міського голови Володимира Буряка – прискоритись щонайменше на тиждень. Наразі ми це питання опрацьовуємо, - зазначив заступник міського голови.

Володимир Волобуєв розповів про зустріч Володимира Буряка з керівником ОДА та представником Офісу Президента. Під час розмови було підняте питання будівництва мостових переходів через Дніпро. Місто вже виділило 15 мільйонів гривень для коригування проєкту, зі свого боку, представники Офісу пообіцяли надати підтримку та тримати питання на контролі.

У другій частині програми «черговий по місту» відповідав на питання глядачів. Зокрема, запоріжців цікавила доля закинутих будівель у місті, нові транспортні маршрути, благоустрій та освітлення дворів, проблеми стихійної торгівлі та наявності місць несанкціонованого продажу алкоголю.

- Ми регулярно проводимо спільні рейди з поліцією та громадськими організаціями щодо виявлення та закриття цих точок. Теж саме стосується й написів із рекламою наркотичних засобів. Втім, ми дуже розраховуємо на допомогу жителів міста, тому постійно звертаємося з проханням повідомляти про місцезнаходження таких точок – телефонувати до правоохоронних органів чи до контакт-центру 15-80. Обов’язково вказуйте точну адресу знаходження наливайок – ми одразу відреагуємо, - підкреслив Володимир Волобуєв.