Запорізькі діти гімназії №31 навчаються сортувати сміття

13.09.2019 13:37

У Запорізькій гімназії №31 стартував пілотний міський проект із сортування сміття. Наприкінці весни в ході Еко-форуму навчальний заклад підписав меморандум з комунальним підприємством «Комунсантрансекологія» і підприємством «Вельтум-Запоріжжя» про спільні дії. З першого вересня на території школи з'явилися зручні контейнери для роздільного збору сміття, і школярі приступили до сортування.

Деякий час назад гімназія №31 перемогла в екологічному конкурсі, що організований фондом Klitschko Foundation. Основна мета конкурсу - зменшення і сортування сміття, екологічна чистота планети.

Після цього керівництво школи отримало необхідні знання, щоб приступити до сортування вторсировини. На Еко-форумі, який відбувся в Запоріжжі в кінці травня, гімназія №31 підписала меморандум, і, таким чином, стала першою, хто підтримав ідею роздільного збору сміття в місті.

З початком навчального року на території гімназії з'явилися нові сучасні контейнери для сортування. За словами керівництва навчального закладу, школярі з цікавістю сприйняли цю ідею.

- До цього ми кілька разів вже намагалися сортувати сміття, але ті спроби були недостатньо вдалими. Після тренінгу ми вирішили впроваджувати цю ідею як в школі, так і в цілому в місті. Діти з ентузіазмом підтримали нашу ініціативу, учні знали, що ми підписали меморандум під час Еко-форуму. Уже другий тиждень ми дуже намагаємося сортувати сміття правильно, - розповіла заступник директора запорізької гімназії №31 з питань навчально-виховної роботи Оксана Колеснік.

Комунальне підприємство «Комунсантрансекологія» - один з учасників меморандуму. Представники КП кажуть, що готові і надалі підтримувати такі ініціативи.

- Початок покладено. Ми і далі будемо підтримувати ідею роздільного збору сміття, тому що цього вимагає закон, і це збереже нашу екологію. Бачимо, що підростаюче покоління з цікавістю сприйняло цю ідею. Залишилося лише популяризувати її в подальшому серед жителів міста, - озвучив директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Ще один учасник меморандуму - підприємство «Вельтум-Запоріжжя». Воно надало гімназії спеціальні контейнери.

- Наша компанія готова брати участь в проекті, підтримувати починання молодого покоління. Були виставлені контейнери у яких спеціально зроблені кольорові кришки, щоб дітям було зручніше сортувати. Сподіваємося, що і інші мешканці Запоріжжя підтримають ініціативу гімназії №31, - сказала начальник відділу логістики підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско.