Запорізьких рятувальників привітали з професійним святом

16.09.2019 14:42

Сьогодні, 16 вересня, в музично-драматичному театрі ім. Магара відбулися урочисті збори з нагоди Дня рятівника, який відзначається в Україні 17 вересня. Привітати рятувальників приїхали представники обласної та міської влади.

Начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області генерал-майор служби цивільного захисту Олексій Лепський привітав своїх колег, подякував за відмінну роботу та підкреслив, що за кожним врятованим життям, за кожною перемогою над стихіями стоять честь, високий рівень підготовки, відданість обов’язку та справі рятувальника.

На святі представники міської та обласної влади вручили Почесні грамоти та Подяки кращим представникам відомства.

Вручаючи Почесні грамоти виконавчого комітету Запорізької міської ради, радник міського голови Валерій Еделєв відзначив самовіддану роботу та високий професіоналізм, проявлені рятувальниками під час надзвичайних ситуацій у Запоріжжі, та подякував усім рятувальним службам від імені міської влади.

- Це свято об’єднує людей мужніх професій - працівників цивільного захисту, аварійно-рятувальних формувань, пожежних служб, які несуть відповідальність за захист міста та його мешканців від стихій та негод. Ми вдячні вам за вашу вірність обов’язку, постійну бойову готовність до боротьби з наслідками надзвичайних подій. Ви справжні герої нашого часу, - зазначив Валерій Еделєв.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять рятувальників, які загинули, виконуючи свій обов'язок, під час техногенних та природних катастроф, масштабних пожеж і в зоні проведення АТО та ООС. Завершив захід святковий концерт за участі заслуженої артистки України Інни Гапон.